Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

σόργο ως ζωοτροφη για χοιρους



Λαμβάνοντας υπόψη τις πολύτιμες βιολογικές ιδιότητες του σόργου την υψηλή παραγωγικότητα χωρις αρδευση   και  την θρεπτική αξία του ως καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών είναι εύκολο να εξηγήσει την αύξηση των ερευνών και των οικονομικών συμφερόντων τα τελευταία χρόνια.  αυτό συμβαίνει με μια συστηματική και ολοκληρωμένη προσέγγιση που να καλύπτει τόσο την παραγωγή του σόργου, καθώς και κτηνοτροφικη αξια  του.
Η έρευνα περιλαμβάνει την επιλογή  σόργου και χρήση  για τη διατροφή των ζώων με  τελικά προϊόντα - κρέας, το γάλα, τα αυγά και τις ιδιότητές τους, οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, το σόργο θεωρείται ως πλήρης τροφή για όλα τα είδη των ζώων και των πουλιών.
Η συστηματική και ολοκληρωμένη επιστημονική ερευνα για το σόργο ως καλλιέργεια κτηνοτροφικών παρέχει επίσης μια καλή ευκαιρία για την ενίσχυση και την αύξηση των εισοδημάτων στον τομέα της γεωργίας . Από την άποψη αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως η καλλιέργεια ζωοτροφών , ωστε  η ελληνικη γεωργία  και πάλι να στηριξει  την κτηνοτροφία. Σημαντική συμβολή του σοργου σαν καρπο μπορεί να ειναι  σε χοίρους, η οποία είναι ο μεγαλος καταναλωτής  ζωοτροφών .Η αύξηση της παραγωγής χοιρινού κρέατος συνδέεται κυρίως με την ανάγκη για σταθερή και ανταγωνιστική παραγωγή σιτηρών. Αυτό απαιτεί μεγαλύτερη συμμετοχή του σόργου στη δομή των καλλιεργειών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr