Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

βιολογικη γεωργια ενστασεις μεχρι 23/1/2013

Τονίζεται ότι μαζί με τις ενστάσεις, οι οποίες θα είναι πλήρης και συμπληρωμένες, ως συνημμένα δικαιολογητικά θα έχετε τα νέα ΣΠΔ με τις τροποποιήσεις του 2ου έτους (για αυτούς που δικαιούνται τροποποίηση, δηλαδή τους παλιούς), την πιθανή διοικητική πράξη που θα κάνετε (αν κάνετε) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα όποια δικαιολογητικά (π.χ σωστά μισθωτήρια ή συμβόλαια που δεν προσκομίστηκαν, βεβαιώσεις οργανισμών, κ.λ.π), καθώς και ότι άλλο νομίζετε ότι τεκμηριώνει την ένσταση.
Ότι προσκομίζετε θα αναγράφεται στην ένσταση (όχι σημειώσεις του τύπου ΄΄θα κάνω διοικητική πράξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ΄΄ ή άλλα παρόμοια). Για το λόγο αυτό άλλωστε σας δίνω και τους πίνακες 5 μέρες νωρίτερα.
Επίσης θα παρατηρήσετε ότι τα χωράφια που ήταν απορριπτόμενα, συνεχίζουν να είναι με τις ίδιες εκτάσεις (αυτό δεν φαίνεται αλλά η εξατομίκευση 11 είναι σχεδόν ίδια με την 8 που βγήκαν τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα) και επιπλέον απορρίφτηκαν και κάποια άλλα αγροτεμάχια με κωδικούς που αφορούν μόνο τον ΟΠΕΚΕΠΕ (π.χ ΜΗ επιλέξιμο). Η υπηρεσία μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία αρμοδιότητα, ούτε και ευθύνη να καταλάβει, να εξηγήσει ή και να διορθώσει αυτούς τους κωδικούς παρά μόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Για τον λόγο αυτό και εάν ο παραγωγός επιθυμεί να διατηρήσει τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια, θα πρέπει να γίνει διοικητική πράξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ (όπως και για τα μηδενισμένα ή και τα μικρότερα αν δεν τα μειώνει την έκτασή τους στο νέο ΣΠΔ). η οποία όπως ανέφερα και προηγουμένως θα προσκομιστεί μαζί με την ένσταση.
Σε περίπτωση που το ΣΠΔ μειώνει τα αγροτεμάχια (έχετε αυτό το δικαίωμα) αυτό θα σημειώνεται στην ένσταση (π.χ αφαιρώ τα αγροτεμάχια 1 με κωδικό 3452516548123,το 3 με κωδικό 345............,κ.λ.π της αρχικής μου αίτησης) και αιτούμαι για ένταξη συνολικά (π.χ 243) στρέμματα από τα (π.χ 277) αρχικώς αιτούμενα.
Τέλος εάν υπάρχει θέμα με τον ίδιο τον φάκελλο της αίτησης (π.χ κωδικούς που μας αφορούν, βαθμοί που δεν περάστηκαν, συμβόλαια που δεν γίνανε αποδεκτά, ΣΠΔ που απορρίφτηκαν, κ.λ.π) θα επικοινωνήστε με καθένα από τους αξιολογητές συναδέλφους από την Τρίτη 15-1-2013 που έχουν τους φακέλους και γνωρίζετε ποιοι είναι.
Επισημαίνω ότι οι ενστάσεις θα υποβληθούν ΜΟΝΟ στα κεντρικά γραφεία της ΔΑΟΚ Κιλκίς και ΟΧΙ στα περιφερειακά γραφεία, τις οποίες και παρακαλώ να υποβάλετε σταδιακά και όχι όπως συνηθίζουν κάποιοι, ελάχιστοι ευτυχώς, την τελευταία μέρα και ώρα.
Επειδή είναι η πρώτη επαφή είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr