Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ντοματα θερμοκηπιου


οι σποροι τομάτας  σπέρνονται σε ένα θερμαινόμενο θερμοκήπιο στις  25-30  Δεκέμβριου, έτσι ώστε κατά τη στιγμή της φύτευσης δενδρυλλίων είναι περίπου 75 ημέρες. Η χρήση πιο νεαρών σποροφύτων ντομάτας επηρεάσει αρνητικά την πρωιμοτητα .Για 1 στρέμμα θερμοκήπιο   σπέρνονται για 20-25 g  σπόροι σε 8-10 m2.  ακόμη και σε πλαστικά δοχεία.

Προετοιμασία του θερμοκηπίου για την καλλιέργεια τομάταςη προετοιμασία για την καλλιέργεια τομάτας θερμοκηπίου άρχιζει το φθινόπωρο. Το έδαφος οργωνεται βαθια κα  
εισάγονται   6-8 τόνοι  κοπριάς 50-60 kg συνηθισμένο υπερφωσφορικό και 30-40 κιλά θειικού καλίο ανά εκτάριο. Εάν το φύλλο πολυαιθυλενίου αφαιρέθηκε, επανατοποθετείται δέκα ημέρες πριν από τη φύτευση για να θερμάνει το χώμα.
Πριν από τη φύτευση ντομάτες σχηματίζεται αλεα   υψηλή, μεγάλη και 100 cm  πλατος 
σε αποστασεις 50-60 cm 
Φύτευση και φροντίδαΗ περίοδος φύτευσης τομάτας στο θερμοκήπιο είναι μεταξύ 20 του Μάρτη και 5η Απριλίου. Στη αλεα είναι φυτεμένες  2 γραμμές στα 60 cm μεταξύ των σειρών και 30-40 εκατοστά μεταξύ των φυτών σε σειρές.
Περίπου 2 εβδομάδες μετά τη φύτευση, μέσω τακτικών αερισμό στο θερμοκήπιο θερμοκρασία διατηρείται 18-20 ° C τη διάρκεια της ημέρας και 12-15 ° C τη νύχτα, και η σχετική υγρασία 60-70%. Αργότερα, η θερμοκρασία πρέπει να είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας περίπου 25 ° C (25-30 ° C κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των καρπών), και τη νύχτα γύρω από 16 ° C, υγρασία κυμαίνεται μεταξύ 60 και 70%.Οι ντομάτες απαιτουν  επανειλημμένα σκάψιμο .
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και η άρδευση της τομάτας. Ομεχρι τον σχηματισμό των πρώτων καρπών της τομάτας να ποτίζονται λιγότερο και υγρασία του εδάφους διατηρείται περίπου το 70%  Κατά τη διάρκεια της καρποδεσης  χρειάζονται περισσότερο πότισμα και υγρασία του εδάφους πρέπει να είναι πάνω από το 80% . Ως εκ τούτου πρώτη ποτιστε  περίπου 25 m3 νερού ανά στρέμμα, και κατά τη διάρκεια της συγκομιδής μ - περίπου 35 m3 νερού ανά εκτάριο. Οι ντομάτες μπορούν να αρδεύονται με τρεχούμενο νερό. Η θερμοκρασία του νερού άρδευσης δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από 20 ° C.. Για την καλύτερη γονιμοποίηση των λουλουδιών κάθε μέρα γύρω στο μεσημέρι κουνώντας απαλά τα καλώδια, τα οποία είναι συνδεμένα με τα φυτά, και σε κακές καιρικές συνθήκες χρώματα ψεκάζονται κάθε 3-4 ημέρες με διεγερτικά ανάπτυξης atonik - 5 ml ανά 1 λίτρο νερού.σπαζουμε τις κορυφες   της τομάτας   50 με 55 ημέρες πριν τη συγκομιδή,.
το Φύλλο πολυαιθυλενίου αφαιρειται όταν ο καιρός ζεσταίνει  πάνω από 15 ° C (στα τέλη Μαΐου -Συγκομιδή της τομάτας σε θερμοκήπια ξεκινά στο τέλος του Μαΐου. Από 100 m2 για να λαμβάνετε 700-750 κιλά ντομάτες.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

οι πλιροφοριεσ σασ ιναι πολι καλεσ εφκαριστο. θα ιθελα να σασ ροτισο πια ρατσα ντοματασ ιναι ι καλιτερι για θερμοκιπιο , ευκαριστο....

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr