Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

κομποστ

Για τη διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας της φύσης και της γονιμότητας είναι απαραίτητο ότι όλα τα οργανικά απόβλητα φυτικής και ζωικής προέλευσης για να μετατραπούν σε οργανικό λίπασμα . Αυτό γίνεται με την υποβολή σε ειδική προ-επεξεργασία, που ονομάζεται κομπόστ για να αποσυντεθούν σε απλούστερα οργανικές ενώσεις. Στην πράξη, οι περισσότεροι λιπασματοποιούν συνήθως άχυρο, μιγματα φυτικών αποβλήτων και αστικών αποβλήτων.

Μιγμα κομπόστ
Για να αποκτήσετε ένα μικτό λίπασμα χρησιμοποιούνται διαφορετικοι τύποι οργανικών αποβλήτων από νοικοκυριά και αγροκτήματα - φλουδες λαχανικών, , τα απόβλητα της αυλής και πολλά άλλα. για Σκουπίδια από τα σπίτια είναι συνεπώς απαραίτητο να κοσκινίστουν για την εξάλειψη των περιττών αδρανων αποβλήτων (γυαλί, τούβλα, μέταλλα). Η κομποστοποίηση γίνεται με τη συσσώρευση και ενυδατώση ενώ οι διαστασεις ειναι (ευρεία στη βάση, 3-4 μ., στην κορυφή 1,5 .έως 2 μέτρα ύψος και 1,5 εφόσον γινεται σε ένα προ-σκαμμένο κανάλι, με ένα ευρος 30 cm και βάθος 30-40 εκ., που καλύπτεται με ξύλινη σχάρα. Μετα τη συσσώρευση των απορριμμάτων στη θέση τοποθετουνται καθε 2-3 μ. κάθετη καμινάδα με καλύμματα για επιπλέον αερισμό των οργανικών υλών. Η ζύμωση γίνεται υπό αερόβιες συνθήκες, και κατά περιόδους, όταν η θερμοκρασία αυξάνεται σε 70-75 ° C, ανοίξτε τις στοίβες για το διαχωρισμό του διοξειδίου του άνθρακα που σχηματίζεται και εισέρχεται φρέσκος αέρας.

Ανάλογα με τις πρώτες ύλες η ζύμωση διαρκεί από 3-4 σε 12 μήνες. Το κομπόστ είναι έτοιμο, όταν γίνει μια ομοιογενής μάζα . Για την απομάκρυνση των αδρανών υλικών ακολουθει κοσκινισμα.

Η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά σε ένα μικτό λίπασμα είναι εντελώς διαφορετική και εξαρτάται από τα αρχικά υλικά. Χρησιμοποιείται πριν από τη σπορά των λαχανικών και των λουλούδιων . Χρησιμοποιείται σε ποσότητες 1 500 έως 5000 kg ανά στρεμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr