Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΡΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

+
to Σόργο είναι η τρίτη σημαντικότερη καλλιέργεια δημητριακών που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πέμπτη πιο σημαντική καλλιέργεια δημητριακών που καλλιεργούνται στον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο από το σόργο που ακολουθείται από την Ινδία και τη Νιγηρία. Είναι μια κορυφαία πηγη δημητριακών που παράγονται στην Αφρική και είναι μια σημαντική πηγή τροφίμων στην Ινδία. Μεγαλύτερους εξαγωγείς είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και τη Αργεντινή.

Παγκόσμια Παραγωγή και Εμπορίο σοργου

Το παγκόσμιο εμπόριο σόργου κυριαρχηται από τις αμερικανικές εξαγωγές προς το Μεξικό την Ιαπωνία, την ΕΕ, την Αφρική, την Κολομβία, τον Καναδά και την Κορέα.


Παγκόσμια Παραγωγή Σόργου:



Χρήση Sorghum

Σε πολλά μέρη του κόσμου σόργο έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά στα προϊόντα διατροφής και διαφόρων ειδών τροφίμων Χυλό, άζυμο ψωμί, μπισκότα, κέικ, κουσκούς και βύνη ποτά γίνονται από αυτό το ευέλικτο σιτηρών. Τα ολικής αλέσεως μπορεί να είναι έδαφος σε αλεύρι ή αποφλοιωμένα πριν από τη σύνθλιψη να παράγουν είτε πρόστιμο προϊόν σωματίδιο ή αλεύρι, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται σε διάφορα παραδοσιακά φαγητά.

το Σόργο έχει μοναδικές ιδιότητες που το καθιστούν κατάλληλο για χρήση ως τροφίμων. Ορισμένες ποικιλίες σόργου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και όλες τις ποικιλίες σόργου είναι χωρίς γλουτένη, μια ελκυστική εναλλακτική λύση για το σιτάρι που υποφέρουν από αλλεργίες.

Λόγω της ουδέτερης γεύση του, το σόργο απορροφά άλλες γεύσεις καλά. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ λευκό σόργο έχει εξαχθεί σε ιαπωνικους μυλους για μεταποίηση σε αλεύρι. Ιαπωνικές επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων σνακ έχουν χρησιμοποιήσει το αλεύρι στην έρευνα και ανάπτυξη συνταγή, που οδηγούν στην εμπορία των προϊόντων διατροφής σνακ. Αναμένεται ότι περισσότερο λευκό σόργο με βάση τα προϊόντα θα κάνει το ντεμπούτο σύντομα τόσο στην Ιαπωνία όσο και στη Βόρεια Αμερική.

Σόργο είναι επίσης ένα σημαντικό πηγη ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Νότια Αμερική και την Αυστραλία. Καλής ποιότητας ποικιλιες είναι διαθέσιμες με μια θρεπτική αξία που είναι ισοδύναμη με εκείνη του καλαμποκιού. . οιζωοτροφες που στη συνέχεια διοχετεύονταιστη παραγωγη βόειου κρέατος και στα γαλακτοκομικά βοοειδή, ωοτόκες όρνιθες και πουλερικά τους χοίρους, και χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα κατοικίδιων ζώων.

Όσο και το 12 τοις εκατό της αμερικανικης εγχώριας παραγωγής πηγαίνει για την παραγωγή αιθανόλης και διάφορα παραπροϊόντα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr