Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΡΥΖΙΟΥ


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ύψος: 95-105 εκατοστά
Φόβη: Μήκος 16 εκ., ημιόρθια συμπαγής
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,0 χιλ. Σχέοη μήκος/πλάτος 2,4)

ΑΓΡΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΠΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρόνος σποράς-ωρίμανσης: 132 ημέρες
Αδέλφωμα: Μέτριο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
Βάρος 1000 σπόρων: 31 γραμμάρια
Απόδοση σε καρπό: Πολύ υψηλή (800-1000 χιλ/μα/στρ.)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΉΚΑ
Απόδοση στο μύλο συνολική: 71%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
Αμυλόζη: 18-19% (τύπος Japonica)
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)

Ποσότητα σπόρου για σπορά: 20-21 χιλ/μα/στρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr