Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΔΙΟΝ


ΔΙΟΝ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣTIΚΑ
Ύψος: 100-105 εκατοστά
Φόβη: Μήκος 14 εκ., ημιόρθια συμπαγής
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,2 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)

ΑΓΡΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΠΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣTIΚΑ
Χρόνος σποράς-ωρίμανσης: 135 ημέρες
Αδέλφωμα: Μέτριο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
Βάρος 1000 sπόρων: 31 γραμμάρια
Απόδοση σε καρπό: Πολύ υψηλή (800-1000 χιλ/μα /στρ.)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣTIΚΑ
Απόδοση στο μύλο συνολική: 70%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
Αμυλόζη: 19-20% (τύπος Japonica)
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)

Ποσότητα σπόρου για σπορά: 20-21 χιλ/μα/στρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr