Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕΛΑΣ


ΜΕΛΑΣ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ύψος: 95-105 εκατοστά
Φόβη: Μήκος 16 εκ., ημιόρθια συμπαγής
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,4 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,8)

ΑΓΡΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΠΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρόνος σποράς-ωρίμανσης: 122 ημέρες
Αδέλφωμα: Μέτριο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
Βάρος 1000 σπόρων: 27 γραμμάρια
Απόδοση σε καρπό: Υψηλή (700-900 χιλ/μα/στρ.)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 60%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 70%
Αμυλόζη: 18-19% (τύπος Japonica)
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)

Ποσότητα σπόρου για σπορά: 19-20 χιλ/μα/στ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr