Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ


ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣTIΚΑ
'Υψος: 87-92 εκατοστά
Φόβη: Μήκος 22 εκ., κρεμάμενη διακλαδισμένη
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,6 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 3,0)

ΑΓΡΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΠΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρόνος σποράς-ωρίμανσης: 142 ημέρες
Αδέλφωμα: Πολύ πλούσιο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
Βάρος 1000 σπόρων: 25 γραμμάρια
Απόδοση σε καρπό: Πολύ υψηλή (900-1100 χιλ/μα/στρ.)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Απόδοση στο μύλο συνολική: 70%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 70%
Αμυλόζη: 25-26% (τύπος indica)
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)

Ποσότητα σπόρου για σπορά: 19-20 χιλ/μα/στρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr