Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Λογω της ρωσικής απαγόρευσης στις εξαγωγές σιτηρών, οι γεωργοί της χώρας θα φυτευσουν τη μικροτερη έκταση σε σχεση με τα τέσσερα τελευταια χρόνια, ένα ακόμη σημάδι ότι οι παγκόσμιες τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Τα στρεμματα, στη την δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγέας χώρα, θα μειωθουν 2,3 τοις εκατό σε 64,2 εκατομμύρια στρέμματα για τη συγκομιδή του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με μια έρευνα του Bloomberg . Οι αγρότες δεν θα να φυτέψουν, διότι η απαγόρευση που επιβλήθηκε μετά την ξηρασία του περασμένου καλοκαιριού είναι ο περιοριζει το αγροτικο εισοδήμα. Το Diesel ειναι 30 τοις εκατό υψηλότερο από ό, τι πριν ένα χρόνο , τον Ιανουάριο η OAO Acron, τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων της Ρωσίας , αύξησαν ορισμένες τιμές κατά περισσότερο από 12 τοις εκατό για το πρώτο εξάμηνο.
Οι περικοπές της Ουκρανίας
Οι φυσικές καταστροφές μειώνουν συγκομιδές σε όλο τον κόσμο και αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να παραιτηθουν από τα έσοδα από τις διεθνείς πωλήσεις ωστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων για τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Ουκρανία επέβαλε ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών πέρυσι και η Ινδία απαγόρευσε τις εξαγωγες στην φακη , τα κρεμμύδια και βρώσιμα ελαία.


Ρωσική γεωργοί είναι ήδη πίσω μετά τη φύτευση 12 τοις εκατό λιγότερη χειμερινό σιτάρι, μια συγκομιδή που κανονικά αντιπροσωπεύει το 66 τοις εκατό της ετήσιας συνολικής,.

Οι ανοιξιατικες φυτεύσεις θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες εάν η κυβέρνηση παρέχει δάνεια στους αγρότες, σύμφωνα με το Pavel Skurikhin, πρόεδρος της Ένωσης παραγωγων σιτηρών, που εδρεύει στη Μόσχα », η οποία εκπροσωπεί περίπου 3.000 εταιρείες. Ο Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 2 Μαρτίου η κυβέρνηση έδωσε στους αγρότες άλλο 1 δισ. ρούβλια ($ 35500000) για να αγοράσουν τους σπόρους και το ίδιο ποσό για τα λιπάσματα.Οι ανοιξιατικες φυτεύσεις σιτηρών στη Ρωσία αρχίζουν συνήθως τον Απρίλιο και οι συγκομιδη συνήθως ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.
συνθήκες καλλιέργειας
«Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η καλλιέργεια θα είναι περισσότερο ή λιγότερο φυσιολογικη", δήλωσε ο Abdolreza Abbassian, ανώτερος οικονομολόγος στην Τροφίμων του ΟΗΕ και Γεωργίας στη Ρώμη. "

Πηγή Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr