Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

καυσιμα απο καρπουζια

Το καρπούζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αιθανόλης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξάγεται από την αμερικανική κυβέρνηση οι επιστήμονες μελέτησαν το δημοφιλές φρούτο και κατέληξαν στο ενδιαφέρον συμπέρασμα: περιττά καρπουζια, με περίεργο σχήμα φρούτων που κανείς δεν θέλει να αγοράσει μπορoυν να χρησιμοποιηθουν για τη δημιουργία βιοκαυσίμων με βάση την αιθανόλη. Σύμφωνα με τη μελέτη του Wayne Fish , χημικός στην Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας USDA (Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας), περίπου το 20% των καρπουζιών στις ΗΠΑ είναιδεν φθανουν σε πωληση . Οι επιστήμονες ερευνησαν τη δυνατοτητα μεταποιησης σε οίνο.

Δεδομένου ότι οι αποδόσεις των καλλιεργειών είναι 3 με 5 τόνους ανά εκτάριο. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, όταν οι ερευνητές προσπάθησαν να εξαγάγουν αντιοξειδωτικές ουσίες στον χυμό φρούτων, εφτασαν στην ιδέα της χρησιμοποίησης της γλυκοζης καρπ για την παραγωγή αιθανόλης.

Πιστεύεται οτι μπορούν να δημιουργήθουν κινητές μονάδες επεξεργασίας για εκμεταλλεύσεις με μεγαλύτερες εκτάσεις που θα είναι σε θέση να παράγουν αρκετά βιοκαυσίμα ωστε ναδιατιθονται στην αγορά »- λέει ο Fish.
πηγη / Raut.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr