Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ουκρανία: O 0 περιορισμός των εξαγωγών σιτηρών είναι ασύμφορος

Ουκρανία: O περιορισμός των εξαγωγών σιτηρών είναι ασύμφορος
Στις 6 Αυγούστου,o Λεονίντ Kozachenko, ο Πρόεδρος Αγροτικής Συνομοσπονδίας της Ουκρανίας στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε στην περίπτωση της ενδεχόμενης απαγόρευσης των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, η αγορά και το κράτος θα αντιμετωπίσει μόνο αρνητικές συνέπειες .

Σύμφωνα με αυτόν, αντί να λαβει απαγορευτικά μέτρα η κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει την αγοραστική δραστηριότητα των τοπικων επιχειρήσεων στο τομεα της αλευροποιιας και κτηνοτροφιας. Λ. Kozachenko προσφέρεται να αφιερώσουν πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα επιτόκια αντιστάθμισης των οφειλώνγια την αγορά σιτηρών των τοπικων επιχειρήσεων στο τομεα της αλευροποιιας και κτηνοτροφιας
Εκτός αυτού, είναι βέβαιος ότι το Αγροτικό Ταμείο θα πρέπει να προχωρησει στην αγορά σιτηρών για τη δημιουργία αποθεμάτων δημητριακών.
ΟΛ. Kozachenko ανακοίνωσε επίσης ότι η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών σιτηρών προκάλεσε την απότομη αύξηση των τιμών για την παραγωγή σπόρων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με αυτόν, μόνο στις 5 Αυγούστου, το κόστος των κόκκων αυξήθηκαν κατά 150 UAH / t.
Σύμφωνα με τον Ν. Kozachenko, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιας Ουκρανία θα εξάγει πιθανώς σχεδόν 16 εκατ. τόνους σιτηρών.
Επίσης παρατήρησε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, λόγω του θερμού καιρού ο αραβόσιτος σε καποιες περιοχές σπορά αντιμετωπίζει προβληματα, ιδίως στις περιοχες Lugansk και Σούμι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr