Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

προσωρινή απαγόρευση για τις ρωσικές εξαγωγές δημητριακών θα διαρκέσει από τις 15 Αυγ έως 1 Δεκ.

NIPROPETROVSK, ΟΥΚΡΑΝΙΑ Λόγω των υψηλων θερμοκρασίων καιτης ξηρασίας σε πολλές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι είναι λογικό να απαγορεύσει όλες τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων δημητριακών προϊόντων, (APK-Inform 5 Αυγούστου.)

Προηγουμένως, Arkadiy Zlochevskiy, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης σιτηρων, δήλωσε ότι η αγορά σιτηρών έχει δώσει πολλές ενδείξεις ότι οι εξαγωγές σιτηρών θα παραμείνουν κλειστες μεχρι 10 Αυγούστου. Αν η κυβέρνηση λάβει μια τέτοια απόφαση, η αγορά θα υποστεί σοβαρές ζημιές, είπε.

Σύμφωνα με τον Zlocheviskiy, είναι αναγκαίο να επιτραπει στην αγορά και στους εξαγωγείς η δυνατότητα να εκπληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε συμβολαια. Αρκετές ρωσικές εταιρείες κέρδισαν την αιγυπτιακες προσφορες για προμήθειες σιτηρών, και την εκπλήρωσή τους κινδυνευει. Zlochevskiy δήλωσε ότι η ρωσική φήμη ως έγκυρος προμηθευτής σιτηρων ενδέχεται να πληγούν από μια τέτοια βίαιη απόφαση.

Πριν από τη επιβολη αυτών των μέτρων, η κυβέρνηση πρέπει να παρέχει χρονο για την εκπλήρωση των τρεχουσών υποχρεώσεων.

Κατά την ίδια στιγμή, Yurij Ognev, , ο γενικός διευθυντής της International Grain Company, είναι υπέρ της απαγόρευσης των εξαγωγων σιτηρών προκειμένου να μειωθείοι τιμες πανικου που εμφανίστηκαν στην αγορά.

Στις 5 Αυγούστου, Dmitry Peskov, 0 γραμματέας του προέδρου της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εξήγησε ότι η προσωρινή απαγόρευση για τις ρωσικές εξαγωγές δημητριακών θα διαρκέσει από τις 15 Αυγ έως 1 Δεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr