Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

το ηλιοσπορο πωλειται προκαταβολικα στα 265 ευρω/τοννο στην Βουλγαρια

01/08/2010 το ηλιοσπορο πωλειται προκαταβολικα στα 265 ευρω/τοννο Οι έμποροι και οι αγρότες αναμένουν μια αύξηση πάνω από 280 ευρω/ τόννο

Η τιμή του ηλιοσπορου αυτή τη στιγμή κινείται περίπου στα 265 ευρώ το τόνο, χωρίς ΦΠΑ, ανέφερουν εμπόροι σιτηρών. Κατά τη γνώμη τους, υπάρχουν συμφωνίες όπως αυτή δεν είναι ως επί το πλείστον για τις σχετικά μεγάλες ποσότητες, διότι οι αγρότες αναμένουν μια αύξηση των τιμών πάνω από 280 ευρώ ανά τόνο χωρίς ΦΠΑ, τον Σεπτέμβριο, καιεπειδη πιέζονται από τις οικονομικές υποχρεώσεις συμφωνουν τώρα μικρές ποσότητες .
Στα μεσα Αύγουστου αναμένεται από τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων να καθορίστει η τιμή αγοράς ηλιοσπορου. Είναι επίσης αναμενόμενο ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών να μην πωλούν ηλιοσπορο μέχρι τον χειμώνα, και να αναζητούν διεξόδους στην αγορά, στο εξωτερικό, κυρίως στην Τουρκία. Δεν λείπουν και οι προβλέψεις για την τιμή των 305-330 € / τόνο το Νοέμβριο-Δεκέμβριο.
Στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης ήταν 314 ευρώ / τόνο, και αποτελεί την ανταπόκριση στις προβλέψεις της αυξημένης ζήτησης στην Ευρώπη. Όταν οι τιμές του αλευροποιησιμου σίτου στη Βουδαπέστη, είναι 154,5 ευρώ ανά τόνο (αύξηση 4,4% την εβδομάδα) και το σίτο ζωοτροφών - 134 ευρω ανά τόνο (αύξηση σχεδόν 12 τοις εκατό ανά εβδομάδα). Η τρέχουσα τιμή του αραβοσίτου είναι 153 ευρώ / τόνο (αύξηση κατά σχεδόν 5% την εβδομάδα), το κριθάρι - 132ευρω / τόνο (άλμα του 17% την εβδομάδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr