Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το Ηνωμένο Βασίλειο εισαγωγέας σιταριού?

  Το Ηνωμένο Βασίλειο  εισαγωγέας σιταριού

Δευτέρα 8 Απρίλη του 2013


Ο πρόεδρος  του NFU Peter Kendall προειδοποιει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστεί  εισαγωγέας σιταριού για το 2013/14, ως αποτέλεσμα των αντίξοων συνθηκών και του πιο κρύου Μαρτίου στην Βρετανίας από το 1962.
 
Ο κ. Κένταλ είπε ότι χειμερινές συνθήκες,  μέχρι το Σαββατοκύριακο σε ένα μεγάλο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαν αντίκτυπο στην καλλιέργεια του τρέχοντος έτους,  και προκαλούν στους αγρότες σοβαρή ανησυχία  μετα την πτωση την καλλιεργητική περίοδο  2012 των αποδόσεων από 7,8 τόνους / εκτάριο σε 6,7 τόνους / εκτάριο,  πτώση 14 τοις εκατό σε σχεση με τον μέσο όρο των πέντε τελευταιων χρόνων.
 
Μιλώντας στο  πρόγραμμα του BBC Radio 4, πρόεδρος είπε, «Καλλιέργειες φαίνονται αρκετά αραιες.κανονικα Θα  πρέπει να είσαι σε θέση να κρυψεις εναν λαγο σε μια καλλιέργεια του σιταριού τον  Μάρτιο, αλλά φετος δυσκολευεσαι να καλύψει ένα ποντίκι αυτή τη στιγμή. "
 
Η παρατεταμένη κρύο εμπόδισε επίσης την ανάπτυξη των καλλιεργειών στη Γαλλία και τη Γερμανία,  οι δύο μεγαλύτεροι καλλιεργητές της ΕΕστο  σιτάρι. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, η ανάπτυξη παραμένει στο σιτάρι  καθυστέρημενη2-4 εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr