Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

σποροπαραγωγη -Καλλιεργητικές φροντίδες

Καλλιεργητικές φροντίδες


απο την σποροπαγωγικη Ζουλιαμη
1) Οργώνουμε το χωράφι, εφ' όσον μπορούμε, αμέσως μόλις ελευθερωθεί από την προηγούμενη καλλιέργεια.
Πρέπει να ξέρουμε ότι, το καλοκαιρινό ξερό όργωμα, καταστρέφει την αγριάδα και την γούλιαρη (βέλιουρας), καθώς και πολλά άλλα ζιζάνια. Για καλύτερο αποτελέσμα κάνουμε δύο ξερά οργώματα ανά 15 με 20 μέρες.
2) Περνούμε το χωράφι με έναν καλλιεργητή ή δισκοσβάρνα, τουλάχιστον 15 ημέρες προ της σποράς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καταστρέφουμε τα ζιζάνια, ψιλοτριματίζουμε το χώμα και το «στρώνουμε ».
3) Στη σπορά προσέχουμε να υπάρχει αρκετή υγρασία στο έδαφος, διαφορετικά διατρέχουμε τον κίνδυνο να αρχίσει το φύτρωμα με λίγη υγρασία που υπάρχει και να χαθεί ο σπόρος κατόπιν. Οπότε αναγκαζόμαστε να το ξανασπείρουμε. Εάν σπείρουμε σε τελείως ψιλοτριματισμένο και ξερό έδαφος δεν καταστρέφεται ο σπόρος, αλλά φυτρώνει με την πρώτη βροχή.
4) Κάνουμε αμοιψισπορά – μετά από ένα σιτηρό σπέρνουμε ένα ψυχανθές κ.λ.π.κατ'αυτον τον τρόπο εξοικονομούμε λυπάσματα και πετυχαίνουμε μεγαλύτερη παραγωγή .
5) Χρησιμοποιούμε με μέτρο τα λιπάσματα και φυτοφάρμακα για να μην γίνεται κατασπατάληση χρήματος , από την μία μεριά και να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον από την άλλη.
6) Πριν από τη σπορά κάνουμε έρευνα για το που θα πουλήσουμε το προϊόν μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr