Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

λειμωνες για την επιβιωση της κτηνοτροφιας

Οι λειμώνες είναι μία φθηνή πηγή θρεπτικών στοιχείων και κυτταρίνης για τα ζώα. Μπορούν να γίνουν πολλαπλές κοπές μέσα σ' ένα χρόνο και να αξιοποιηθούν για πολλαπλή χρήση (βόσκηση, σανό, ενσίρωμα).υπαρχουν οι ετησιοι και οι πολυετης  . ΟΙ κτηνοτροφοι προτιμουν τους ετησιους για μεγαλυτερη  αποδοση                   
                         
παραθετω κυρια μιγματα που χρησιμοποιουνται που μπορουν εμπλουτιστουν κατα περιπτωση
πχ διφυτικο  μιγμα με χρηση φυτων διαφορετικης εποχης

 Μίγμα 1

Μονοετές μίγμα ψυχανθών και σιτηρών. Χρησιμοποιείται ως σανός ή βοσκή. Ειδικό για αιγοπρόβατα και αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος. Ο σανός του είναι ποιοτικά άριστη τροφή. Ως βοσκή κρατάει μέχρι τον Μάϊο. Οπότε μπορεί να επακολουθήσει ένα επίσπορο υβρίδιο καλαμποκιού εφ’όσον το χωράφι είναι ποτιστικό. Δεν ξαπλώνει και δεν σαπίζει όπως οι βίκοι. Σπέρνεται : φθινόπωρο και άνοιξη 12 κιλά/στρέμμα.

ΣΥΝΘΕΣΗ : ΒΙΚΟΣ ¨ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨–ΜΠΙΖΕΛΙ ¨ PISSO¨– ΤΡΙΦΥΛΛΙ – ΛΟΛΙΟ – ΣΙΤΑΡΙ – ΚΡΙΘΑΡΙ – ΒΡΩΜΗ ¨ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ¨ – ΒΡΙΖΑ .


Μίγμα 11


Μονοετές μίγμα ψυχανθών και σιτηρών. Χρησιμοποιείται ως σανός ή βοσκή. Ειδικό για κρεατοπαραγωγή. Παράγει ανοιχτόχρωμο ποιοτικό κρέας. Ως βοσκή κρατάει μέχρι τον Μάϊο. Οπότε μπορεί να επακολουθήσει ένα επίσπορο υβρίδιο καλαμποκιού, εφ’όσον το χωράφι είναι ποτιστικό. Δεν ξαπλώνει δεν παγώνει και δε σαπίζει όπως οι βίκοι. Σπέρνεται : φθινόπωρο και άνοιξη 12 κιλά/στρέμμα.

ΣΥΝΘΕΣΗ : ΜΠΙΖΕΛΙ – ΒΙΚΟΣ ¨ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨–ΤΡΙΦΥΛΛΙ – ΛΟΛΙΟ – ΣΙΤΑΡΙ – ΚΡΙΘΑΡΙ – ΒΡΩΜΗ ¨ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ¨– ΒΡΙΖΑ .

Μίγμα 1 2


Πολυετές μίγμα για βοοειδή & αιγοπρόβατα . Χρησιμοποιείται κυρίως σαν βοσκή αλλά και σανό. Είναι πλούσια ποιοτικά ζωοτροφή .Έχει ταχύτατη αναβλάστηση . Σπέρνεται : φθινόπωρο και άνοιξη 6 κιλά/στρέμμα. - ΣΥΝΘΕΣΗ : ΦΕΣΤΟΥΚΑ –ΝΤΑΚΤΥΛΙΣ – ΛΟΛΙΟ – ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΣΙΤΑΡΙ – ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ –ΒΡΙΖΑ – ΒΡΩΜΗ ¨ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ¨ . Τα σιτηρά παρ’όλο που είναι μονοετή χρησιμοποιούνται για να έχουμε μεγάλη παραγωγή χλωρομάζας από τον δεύτερο μηνά. .


Μίγμα 3


Πολυετές μίγμα για βοοειδή και αιγοπρόβατα. Χρησιμοποιείται κυρίως ως βοσκή αλλά και σανό. Είναι πλούσια ποιοτικά ζωοτροφή. Έχει ταχύτατη αναβλάστηση. Σπέρνεται : φθινόπωρο και άνοιξη 6 κιλά/στρέμμα.

ΣΥΝΘΕΣΗ : ΦΕΣΤΟΥΚΑ –ΝΤΑΚΤΥΛΙΣ – ΛΟΛΙΟ – ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΣΙΤΑΡΙ – ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ –ΒΡΙΖΑ – ΒΡΩΜΗ ¨ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ¨.

Τα σιτηρά παρ’όλο που είναι μονοετή χρησιμοποιούνται για να έχουμε μεγάλη παραγωγή χλωρομάζας από τον δεύτερο μηνά.

Μίγμα  4


Πολυετές μίγμα ειδικό για άλογα. Σπέρνεται : φθινόπωρο και άνοιξη 6 κιλά/στρέμμα.

ΣΥΝΘΕΣΗ : ΦΕΣΤΟΥΚΑ – ΠΟΑ – ΝΤΑΚΤΥΛΙΣ – ΤΡΙΦΥΛΛΑΚΙ .

Λόλιο πολυετές

2-4 ετής λειμώνας για βόσκηση ή σανό. Κατάλληλο για όλα τα εδάφη. Μέτρια αντοχή στην ξηρασία. Σπέρνεται : φθινόπωρο ή άνοιξη 5 - 6 κιλά/στρέμμα..

Λόλιο μονοετές


Μονοετές χορτοδοτικό για σανό. Σπέρνεται : φθινόπωρο 5 - 6 κιλά/στρέμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr