Στη χώρα μας παράγεται και χρησιμοποιείται τα τελευταια χρονια ηλιοσπορο κυριως για βιοντιζελ .
Kατα την εξαγωγή ελαιου από ελαιούχους σπόρους παραγονται πλούσιες σε πρωτεΐνες - ζωοτροφες Το μεγαλύτερο μέρος του ελαιου λαμβάνεται με μηχανική συμπίεση των σπόρων. Όταν χρησιμοποιουνται υδραυλικές πρέσες το υποπροιον έχει τη μορφή πιττας και περιέχει 8-15% λαδι και ονομάζεται κιουσπα. Όταν το υπόπροιον εχει το σχήμα καμπυλώτων πλακιδιων και. περιέχει 5-8% λιπαρα ονομάζεται πίτα,. Η κιουσπα ή η πίτα στη συνέχεια άλεθονται ή μουσκευονται σε νερό και δίνονται απευθείας στα ζώα. Και οι δύο ζωοτροφες είναι νόστιμες και πολύ καλά αποδεκτες από όλα τα είδη ζωων . Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και λίπους στο σιτηρέσιο. Μεγάλο μέρος της κιουσπας και πίτας εκχυλίζεται με διαλύτες λιπιδίων - βενζόλιο, εξάνιο κ ά. Το αποτέλεσμα είναι μια ζωοτροφη που περιέχει μόνο 0,5 με 1,5% λιπαρά. που ονομαζεται ηλιαλευρο
Περιέχει 35 έως 38% ακατέργαστη πρωτεΐνη, η οποία είναι σχετικά υψηλή βιολογική αξία.
χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα μεθειονίνης - μια συχνά λείπει αμινοξέων στα σιτηρέσια των ζώων. Ένα σημαντικό μειονέκτημα ως πηγή πρωτεΐνης για τα πουλερικά και τους χοίρους είναι υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες .
Kατα την εξαγωγή ελαιου από ελαιούχους σπόρους παραγονται πλούσιες σε πρωτεΐνες - ζωοτροφες Το μεγαλύτερο μέρος του ελαιου λαμβάνεται με μηχανική συμπίεση των σπόρων. Όταν χρησιμοποιουνται υδραυλικές πρέσες το υποπροιον έχει τη μορφή πιττας και περιέχει 8-15% λαδι και ονομάζεται κιουσπα. Όταν το υπόπροιον εχει το σχήμα καμπυλώτων πλακιδιων και. περιέχει 5-8% λιπαρα ονομάζεται πίτα,. Η κιουσπα ή η πίτα στη συνέχεια άλεθονται ή μουσκευονται σε νερό και δίνονται απευθείας στα ζώα. Και οι δύο ζωοτροφες είναι νόστιμες και πολύ καλά αποδεκτες από όλα τα είδη ζωων . Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και λίπους στο σιτηρέσιο. Μεγάλο μέρος της κιουσπας και πίτας εκχυλίζεται με διαλύτες λιπιδίων - βενζόλιο, εξάνιο κ ά. Το αποτέλεσμα είναι μια ζωοτροφη που περιέχει μόνο 0,5 με 1,5% λιπαρά. που ονομαζεται ηλιαλευρο
Περιέχει 35 έως 38% ακατέργαστη πρωτεΐνη, η οποία είναι σχετικά υψηλή βιολογική αξία.
χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα μεθειονίνης - μια συχνά λείπει αμινοξέων στα σιτηρέσια των ζώων. Ένα σημαντικό μειονέκτημα ως πηγή πρωτεΐνης για τα πουλερικά και τους χοίρους είναι υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου