Κυριακή 27 Μαΐου 2012

σπανακι

 To Σπανάκι είναι σχετικά ανθεκτικά στον παγετό, αλλά ο τόπος που  καλλιεργeiται πρέπει να προστατεύeται από τους ισχυρούς ανέμους και να φωτίζετακαλά από τον ήλιο. Σε τέτοιες τοποθεσιες  μεγαλωνει  σταθερά, πάσχει λιγότερο  από χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να συγκομισθεί το χειμώνα και πολύ νωρίς την άνοιξη.Το έδαφος όπου καλλιεργείται το σπανάκι να καλιεργειται αμέσως μετά τη συγκομιδή του προκατόχου Κάντε μια βαθιά αροση  και εφαρμοζουμε ι κοπριά - 3-3, 5 τόνους /στρεμμα . Είναι απαραίτητο και τα λιπάσματα 10-15 κιλά  νιτρικό αμμώνιο, 40-50 kg και υπερφωσφορικό λίπασμα, καλίουχο  10-15 κιλά ανάστρεμμα . Πριν από την  φύτευση ισοπεδωνεται και ποτιζεται .
Για να αποκτήσετε  συγκομιδή το φθινόπωρο στο σπανάκι σπέρνεται στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου. Σ. Για να συγκομίζονται το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, το σπανάκι πρέπει να σπείρεται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Σε μια μεταγενέστερη σπορά φυτά  δεν ριζώσουν καλά και εύκολα παγώνουν.Για την ανοιξιάτικη σπορά του σπανακιού μπορεί να γίνει με την πρώτη ευκαιρία να εργαστούν στο χωραφι  - στο τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.
 σπέρνεται σε γραμμές ή διάσπαρτα . Απόσταση είναι περίπου 15 cm μεταξυ των γραμμων   με μια τσουγκράνα  καλύπτουμε  τους σπόρους  με υγρό έδαφοςσε 1 στρεμμα  πό 1, 2-1, 5 kg. σπόροι με κανονική βλαστική 90-95%.Άνιση  βλάστηση μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή φυτρωτικοτητα του σπορου , η κακή προετοιμασια  του εδάφους ή ξηρασία του εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr