Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

κρεμμυδια


Σπορά και Καλλιέργεια 
Υπάρχουν δύο μέθοδοι καλλιέργειας  από σπόρους και από κοκκαρι που είναι ευκολότερο για τους αρχάριους, αν και από σπόρους δεν είναι δύσκολο. το κοκκαρι είναι γενικά πιο ανθεκτικο σε ασθενειες,  και παραγει  καλύτερα σε φτωχότερα εδάφη. Οι σπόροι είναι λιγότερο δαπανηροι και είναι διαθέσιμοι σε πολλές ποικιλίες

Σεπτεμβριο Οκτωβριο φυτευουμε για χλωρα κρεμυδια  σε αποστασεις 10εκ
αποφευγοντας την εντονη υγρασια, υπαρχει κινδυνος  σηψης
για ξηρα κρεμμυδια σπερνουμε Φεβρουαριο -Μαρτιο  παλι με κοκκαρι σε καλοδουλεμενο χωραφι κοπρισμενο πριν την φυτευση
Τα Κρεμμύδια έχουν σχετικά υψηλές απαιτήσεις για τα θρεπτικά συστατικά
.

.Το Κάλιο αυξάνει την ζωτικότητα των φυτών συμβάλλει στη διαμόρφωση των παραγωγικών οργάνων, αυξάνει την αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και ορισμένες ασθένειες. Μαζί με άλλα στοιχεία  βελτιώνει το μεταβολισμό των υδατανθράκων των φυτών και η μακροβιότητα των βολβών.λίπασμα Φωσφόρου και καλίου εισάγεται πριν από τη βαθιά άροση. Το ήμισυ του αζώτου  εφαρμόζεται πριν από την καλλιέργεια, και το άλλο μισό η κατά τη διάρκεια της φάσης βλάστησης  του τρίτου με τέταρτο φύλλο.

Η υπερβολική λίπανση  μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα νιτρικών αλάτων στο βολβούς ή στα πράσινα κρεμμύδια, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.
 . Τα Κρεμμύδια αναπτύσσεται καλύτερα σε  καλά-αποστραγγιζόμενο χώμα. Ένα βαρύ, υγρό χώμα ευνοεί την εμφάνιση μυκήτων . Μόλις φυτευτεί, κρατήστε τα κρεμμύδια σας  καθαρα απο ζιζάνια και ποτιστε κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων. Σταματήστε το πότισμα οταν  τα κρεμμύδια έχουνφτασει στο μεγέθος.-συγκομιδής

  Εχθροί


Αγρότιδες ή Καραφατμέ ή Κοφτοσκούληκα / Agrotis segetum, Agrotis ypsil


Γρυλλοτάλπα ή Κρεμμυδοφάγος ή Κολοκυθοκόφτης ή Πρασάγγουρας / Gryllotalpa gryllota


Κομβονηματώδεις / Meloidogyne spp.

Μηλολόνθη ή Ασπροσκούληκο / Melolontha melolontha, M. hippocastani

 Τα κρεμμύδια είναι ευαίσθητα στη σκουριά, καπνιά ωίδιο και το λευκη άκρη, όπου τα φύλλα γινονται  λευκα από την κορυφή  εως κάτω από το μίσχο.   

 Συγκομιδή μπορείτε να συγκομισετε τα κρεμμύδια, ανά πάσα στιγμή για άμεση χρήση.Αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε, να περιμένετε μέχρι το φύλλωμα  να αρχίζει να  λυγίζουν . Ήπια ξεθαψτε  τους βολβοί από το έδαφος με ένα πιρούνι και βάλτε τα να στεγνώσουν έξω για μερικές εβδομάδες. Ιδανικά, τοποθετήστε τα σε κάποιο ράφι για να επιτρέπεται  τη ροή του αέρα γύρω γυρω.Μόλις οι βολβοί έχουν στεγνώσει κρεμάστε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος. Ελέγξτε τη βάση των βολβων τακτικά για  αποσύνθεση και απομακρυνετε αυτους  για να σταματήσει την εξάπλωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr