Καλλιέργεια σόργου για βιοκαύσιμα
- Η Μετατροπή της χορτονομης σόργου σε αιθανόλη έχει αυξηθεί με το ενδιαφέρον για ανανεώσιμες πηγές καυσίμων. Ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα εξέτασαν 12 ποικιλίες του σόργου που παράγονται σε μονη και διπλη συγκομιδη. Το πείραμα σχεδιάστηκε για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της διπλής καλλιέργειας σόργου για την αύξηση της απόδοσής της για την παραγωγή βιοκαυσίμων.
Ο συντάκτης της έκθεσης, Ben Goff, διαπίστωσε ότι χρησιμοποιώντας το σόργο για μια μονο κοπή ήταν πιο αποτελεσματική για την παραγωγή αιθανόλης. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της αιθανόλης που παράγεται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από το καλαμπόκι, Goff δείχνει ότι το καλαμπόκι μπορεί να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο το 15 στο 25% των ενεργειακών αναγκών θα πρέπει να πληρούν τη χρήση καλαμποκιού ή το άμυλο με βάση την αιθανόλη? Ωστόσο, η αιθανόλη που παράγεται από την κυτταρίνη θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική Ο .Goff αναφέρει ότι από την άποψη της παραγωγής, Η μοναδικη κοπη είναι πιο αποτελεσματική για την παραγωγή αιθανόλης, .Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι γονότυποι του σόργου με διπλή κοπή απέφεραν συνολική βιομάζα αντίστοιχα με αυτά του ενος χεριου , όλες οι ποικιλίες σόργου στο πλαίσιο του ενος χεριου είχαν σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις αιθανόλης .ο Goff συνιστά περαιτέρω έρευνα σχετικά με τις δυο κοπες για την παραγωγή αιθανόλης θα πρέπει να επικεντρωθεί στις προσπάθειες για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής του σόργου, όπως χειμερινη εκαλλιέργεια που ωριμάζει νωρίτερα στη σεζόν. Αυτό θα επιτρέψει τη φύτευση του σόργου πιο κοντά στο βέλτιστη ημερομηνία ωστε να μεγιστοποιηθρι η ικανότητά της να παράγει μεγαλύτερη και καλύτερης ποιότητας βιομάζας σε μια μεγαλύτερη περιοδο της καλλιεργητικής περιόδου.Η μελέτη αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Iowa Energy Center
πηγη ScienceDaily (10 του Νοέμβρη 2010)
- Η Μετατροπή της χορτονομης σόργου σε αιθανόλη έχει αυξηθεί με το ενδιαφέρον για ανανεώσιμες πηγές καυσίμων. Ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα εξέτασαν 12 ποικιλίες του σόργου που παράγονται σε μονη και διπλη συγκομιδη. Το πείραμα σχεδιάστηκε για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της διπλής καλλιέργειας σόργου για την αύξηση της απόδοσής της για την παραγωγή βιοκαυσίμων.
Ο συντάκτης της έκθεσης, Ben Goff, διαπίστωσε ότι χρησιμοποιώντας το σόργο για μια μονο κοπή ήταν πιο αποτελεσματική για την παραγωγή αιθανόλης. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της αιθανόλης που παράγεται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από το καλαμπόκι, Goff δείχνει ότι το καλαμπόκι μπορεί να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο το 15 στο 25% των ενεργειακών αναγκών θα πρέπει να πληρούν τη χρήση καλαμποκιού ή το άμυλο με βάση την αιθανόλη? Ωστόσο, η αιθανόλη που παράγεται από την κυτταρίνη θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική Ο .Goff αναφέρει ότι από την άποψη της παραγωγής, Η μοναδικη κοπη είναι πιο αποτελεσματική για την παραγωγή αιθανόλης, .Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι γονότυποι του σόργου με διπλή κοπή απέφεραν συνολική βιομάζα αντίστοιχα με αυτά του ενος χεριου , όλες οι ποικιλίες σόργου στο πλαίσιο του ενος χεριου είχαν σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις αιθανόλης .ο Goff συνιστά περαιτέρω έρευνα σχετικά με τις δυο κοπες για την παραγωγή αιθανόλης θα πρέπει να επικεντρωθεί στις προσπάθειες για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής του σόργου, όπως χειμερινη εκαλλιέργεια που ωριμάζει νωρίτερα στη σεζόν. Αυτό θα επιτρέψει τη φύτευση του σόργου πιο κοντά στο βέλτιστη ημερομηνία ωστε να μεγιστοποιηθρι η ικανότητά της να παράγει μεγαλύτερη και καλύτερης ποιότητας βιομάζας σε μια μεγαλύτερη περιοδο της καλλιεργητικής περιόδου.Η μελέτη αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Iowa Energy Center
πηγη ScienceDaily (10 του Νοέμβρη 2010)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου