Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

pop corn καλαμποκι σπορος



.Θεωρείται ότι σαν προϊόν γεννήθηκε στην Αμερικανική ήπειρο και η διάδοσή του στην Ευρώπη έγινε μέσω των Ευρωπαίων άποικιοκρατών που ταξίδευσαν στην νέα ήπειρο και ήρθαν σε επαφή με τους ιθαγενείς και τον πολιτισμό τους.Έγινε έτσι γνωστό στην Ευρώπη γοητεύοντας με την γεύση του τους Ευρωπαίους οι οποίοι το έτρωγαν ως πρόγευμα συνοδεύοντάς το με ζάχαρη. Η εξάπλωσή του στην Αμερικανική ήπειρο ήταν ακόμη μεγαλύτερη και η καλλιέργεια του καλαμποκιού για παρασκευή ποπ κορν κατέλαβε πολύ σύντομα ένα μεγάλο μέρος της γεωργίας της, δίνοντάς της έως και σήμερα τα σκήπτρα του μεγαλύτερου παραγωγού παγκοσμίως.

Σήμερα το ποπ κορν είναι το πιο δημοφιλές snack παγκοσμίως και καταναλώνεται σε όλο και περισσότερους χώρους από τους μικρούς αλλά και μεγάλους του φίλους. Η κατανάλωσή του συνδιάζεται με την παροχή θεάματος (κινηματογράφος – θέατρο – γήπεδο κ.λ.π.) αλλά και όχι μόνο. Η μεγαλύτερη κατανάλωσή του γίνεται στην πατρίδα του δηλ. στην Αμερική καθώς ετησίως καταναλώνονται περίπου 16 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ποπ κορν. Δηλαδή ο μέσος Αμερικανός τρώει περίπου 51 λίτρα ποπ κορν ετησίως. Όσον αφορά την Ελλάδα η μέση ετήσια κατανάλωση ανά κάτοικο είναι περίπου στα 4 λίτρα ποπ κορν ετησίως.
δεν παραγεται στην ελλαδα γινεται εξολοκληρου εισαγωγη απο την αμεριικη . δεν ειναι μεγαλη αγορα .
. η μεγαλυτερη ειταιρια εμποριας ποπ κορν στην ελλαδα χρεαιζεται 350 τοννους ετησιως /
Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ 0,65λ/κιλο , 650 ευρω ο τοννος, προσεκτικα καθαρισμενος σε χαρτινα σακια με αριστη ποιοτητα .
η καλιεργεια του δεν ειναι δυσκολη ομως μετα την συγκομιδη ακολουθει σχολαστικη κατεργασια του προιοντος ωστε να ανταποκρινεται στις απαιτησεις των αγοραστων και των καταναλωντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr