Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

γλυκο καλαμποκι


καλαμπόκι
Αποκαλούμενο ροκα βραστο ή ψητο , ή απλά γλυκο καλαμπόκι, είναι ποικίλια αραβόσιτου με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.. Αντίθετα από τις ποικιλίες καλαμποκιού ζωοτροφης, που συγκομίζονται όταν οι πυρήνες είναι ξηροί και πλήρως ώριμοι, το γλυκό καλαμπόκι επιλέγεται όταν είναι ανώριμο και τρώγεται ως λαχανικό, παρά σαν σπόρος. Δεδομένου ότι η διαδικασία της ωρίμανσης περιλαμβάνει τη μετατροπή της ζάχαρης στο άμυλο, το γλυκό καλαμπόκι δεν πρέπει να αποθηκεύεται και πρέπει να φαγωθεί, να κονσερβοποιηθεί, ή να παγώσει προτού οι κόκοι του να γίνουν σκληροί και αμυλούχοι.
Οφέλη υγείας
Μαγειρεμένο το γλυκό καλαμπόκι ωθεί σημαντικά την υγιή αντιοξειδωτική δραστηριότητα του , η οποία μπορεί ουσιαστικά να μειώσει την πιθανότητα των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr