Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μειώνεται η παραγωγή γάλακτος στην Ευρώπη;

Η παραγωγή γάλακτος στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει στάσιμη, αντί να αυξηθεί. Από το 1990, η ΕΕ παράγει περίπου 150 εκατ. τόνους γάλακτος ετησίως, δήλωσε ο Friederike Katz (από την Ένωση Γερμανών Αγροτών) κατά τη διάρκεια συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα της παραγωγής γάλακτος, στο Ayhhof . Η ποσότητα αυτή προφανώς δεν είναι σε θέση να αυξηθεί σημαντικά, επειδή η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων θα αυξηθεί σημαντικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τη γενική αύξηση της ζήτησης μπορεί να αναμένεται μέτρια αύξηση της παραγωγής γάλακτος. Κάθε χρόνο στον κόσμο σήμερα παράγουν 600 εκατομμύρια τόνους γάλακτος.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την παραγωγή γάλακτοςσυμφωνα με τον Katz ειναι οι διακυμάνσεις των τιμών αγοράς της παραγωγής. Επίσης, η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, οι νομικές υποχρεώσεις, οι αυξημένες τιμές των μέσων παραγωγής και η έλλειψη χώρου που θα δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα σε ολόκληρη την ΕΕ τα επόμενα χρόνια.

"Η οργάνωση της εργασίας θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην επιτυχημένη και κερδοφόρα παραγωγή γάλακτος», εξήγησε ο ειδικος. Θα είναι πολύ σημαντικες και οι συνθήκες παραγωγής. "Το κλίμα, οι υποδομές, την εκπαίδευση και την καλή ζήτηση είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις για τη μελλοντική παραγωγή γάλακτος», δήλωσε ο Κατζ, εκτίμοντας τις δυνατοτήτες για την ανταγωνιστικότητα των επιμέρους χωρών μελών της παγκόσμιας αγοράς για το γαλα
πηγη agrar on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr