Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (ΣΕΣ) μεταξύ της Κολομβίας και του Καναδά

Οι εξαγωγείς του καλαμποκιού στις ΗΠΑ φοβούνται ότι θα χάσουν μερίδιο της αγοράς στην Κολομβία τώρα που αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά.
Με την εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών (ΣΕΣ) μεταξύ της Κολομβίας και του Καναδά στις 15 Αυγούστου, οι αμερικανικές εξαγωγές θα αντιμετωπίσουν καναδικο σίτο ζωοτροφών ως έναν νέο ανταγωνιστή για το αμερικανικο καλαμπόκι.

πηγές του Συμβούλιο εμπορίου Σιτηρών δείχνουν ότι αγοραστές απο την Κολομβια έχουν δώσει παραγγελίες για 125 000 mt του καναδικού σίτο ζωοτροφών σε 10 ημέρες από τη συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ και ως εκ τούτου μειουνται οι ευκαιρίες για το αμερικανικο καλαμπόκι πωλήσεων στην κολομβιανή αγορά .

Η επικύρωση της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξυ των ΗΠΑ και της Κολομβία για το καλαμπόκι εξακολουθεί να εκκρεμεί και, ως αποτέλεσμα των ΗΠΑ καλαμπόκι είναι ακόμα φορολογείται με φόρο 15%. Αντίθετα, το καλαμπόκι από τη Βραζιλία και την Αργεντινή φορολογείται 6,7% και τώρα καναδικό σιτάρι είναι τώρα χωρίς δασμούς.

Το 2007, η Κολομβία εισάγαγε 3 εκατ. τόνους καλαμποκιού απο τις Ηνωμένες Πολιτείες ,93% μερίδιο αγοράς. Από τότε το μερίδιο αγοράς των ΗΠΑ έχει συρρικνωθεί στο 20% το 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr