Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Λίπανση των αγγουριών που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια

Η καλιεργεια αγγουριών που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, αντιμετωπιζουν πολλες μολυνσεις οπως μυκητες, τα βακτήρια και τους ιούς που προκαλούν σοβαρές ασθένειες των φυτών. Επιπλέον, τα αγγούρια που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια δέχεται επίθεση και προκάλεσαν ζημιές σε μόνιμη θέση σε πολλούς εχθρούς -, αφίδες, κλπ. τα οποία προκαλούν έντονη βλάβη στα αγγούρια μειώνοντας τις αποδόσεις , την ποιότητα των καρπών, συχνά προκαλώντας το θάνατο των φυτών. . Δεδομένης της κατανάλωσης σε φρέσκο αγγούρι , ζωτικής σημασίας ερώτημα σχετικά με την ασφάλειά για ανθρώπινη κατανάλωση .

Προκειμένου να επιτευχει καθαρο προιον ειναι αναγκαια η βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχειρηση της καλιεργειας. Ολοκληρωμένη διαχειρηση επιτρέπει τον πολλαπλασιασμό των εντόμων και της εμφάνισης των ασθενειών των φυτών, π ως το όριο της οικονομικής βλάβης (ΗΜΥ). Ο στόχος είναι η μικρότερη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Ο περιορισμός των προϊόντων αυτών επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά γεωργικών μετρων , , βιοτεχνολογίας, βιολογικών παραγόντων και ανθεκτικές ποικιλίες των αγγουριών.

Ιογενείς ασθένειες των αγγουριών
Μέτρα κατά των ιογενών ασθενειών στα αγγούρια:

χρησιμοποιούνται ανθεκτικές ποικιλίες , να καταστρέφονται τα υπολείμματα των καλλιεργειών της προηγουμενης εσοδειαςνα φυτευονται μονο υγυη φυτα ,να απολυμαινονται τα μαχαιρια , με perhidrol, αραιωμένο με νερό 1:10, τα ασθενη φυτά να καταστραφούνται
χρησιμοποιούνται μόνον απολυμασμενοι σπόροι
καταστροφή των αφίδων - ξενιστων ορισμένων ιών.

Λίπανση των αγγουριών που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια
Αγγούρια ανταποκρίνονται καλά σε λίπανση με κοπριά, αλλα εχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε άζωτο και κάλιο παρα σε φώσφορο. Κατά την πρώτη περίοδο βλάστησης των αγγουριών χρειάζονται περισσότερο άζωτο, και κατά τη διάρκεια της καρποφορίας - καλίο και φωσφόρο. Οι ποσοτηες λιπανσης για τα αγγούρια και τα ειδη των συνθεσεων των λιπασματων καθορίζεται από περιεκτηκοτητα των θρεπτικών συστατικών του εδάφους, της ανάπτυξης των φυτών και τις προσδοκίες απόδοσης. Σε συνθήκες θερμοκηπίου, τα φυτά χρειάζονται αρκετό λίπασμα, το οποίο σε κάθε περίοδο της ανάπτυξής τους καθοριζεται μέ αναλυσεις εδάφους και σε δείγματα φύλλων (φυλοδιαγνωστικη ).

Ο πρώτος ψεκασμός κατά των ασθενειών και των παρασίτων και λίπανση των αγγουριών που καθορίζονται από τον ειδικό μέσω της συστηματικής παρακολούθησης των φυτών και την εμφάνιση των ασθενειών και των παρασίτων. Ο αριθμός των ψεκασμών αγγουριών είναι επίσης καθορίζονται συγκεκριμένα, τηρώντας αυστηρά τις απαιτήσεις απαγορευσης για μεμονωμένες χημικές ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr