Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Decis: κλασικό με το δυναμικό καινοτομίας



Το δέντρο ζει ...
Φέτος, Decis γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά του. Το εντομοκτόνο παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα φυτοπροστασίας ποτέ. Οι τελευταίες ορόσημο σε αυτή την ιστορία επιτυχίας ορίστηκε πρόσφατα, στις αρχές του 2009 - την εισαγωγή στην αγορά Decis Fluxx - με σημαντικά βελτιωμένη αποτελεσματικότητα.
Το δέντρο Decis είναι πιθανώς ένα από τα πιο εντυπωσιακά και γνωστά branding εικόνες στην επιχείρηση προστασίας των καλλιεργειών. Νομίζω ότι πολλοί αγρότες ανά τον κόσμο το αναγνωρίσει αμέσως ως το σύμβολο για Decis », λέει ο Kai Wirtz, Global Asset Manager για πυρεθροειδή στην Bayer CropScience. Είναι το γνωστό δέντρο που έχει χρησιμοποιηθεί ως το λογότυπο Decis ® προϊόντος από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, επί των οποίων σχεδόν τα πάντα "μεγαλώνει" που μπορεί να παραχθεί από χωράφια και φυτείες: από τα μήλα και τα αβοκάντο για το καρπούζι και το σιτάρι. Ένα πολύ ενδεικτικη απεικόνιση της ευελιξίας του Decis .
"Περισσότερα από 300 καλλιέργειες μπορούν να προστατευθούν από την προσβολή από έντομα χρησιμοποιώντας Decis", σύμφωνα με Wirtz. Το προϊόν είναι νηολογημένο σήμερα στις περισσότερες από εκατό χώρες. Η Bayer CropScience υπολογίζει ότι κατά μέσο όρο εφαρμοζεται σε περίπου 30 εκατ. εκτάρια με το προϊόν που κάθε χρόνο - δηλαδή περίπου δύο τοις εκατό της παγκόσμιας γεωργικής επιφάνειας.
Όλα αυτά καθιστούν Decis ένα από τα πιο δημοφιλή όλων των πυρεθροειδές προϊόντων. Πυρεθροειδή αποτελούν την κατηγορία των ουσιών που αναπτύχθηκε από χημικούς μετά τη χρήση των χημικών συστατικών της σκόνης πύρεθρο - δηλαδή αποξηραμένα και αλεσμένα με άνθη χρυσανθέμων - ως σημείο εκκίνησης. Οι ερευνητές κατόρθωσαν να επιτύχουν την αύξηση εντομοκτόνος δράση, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της σταθερότητας των μορίων. το Φυσικά πύρεθρο είναι στην πραγματικότητα το φως-ασταθής, γι 'αυτό είναι ακατάλληλο για χρήση εκτός του τομέα, παρά το εντομοκτόνο δυναμικό της.
Το αποφασιστικό έργο σύνθεση έγινε από ερευνητές του Rothamsted Research Institute της Αγγλίας (βλέπε και πλαίσιο στη σελίδα 21). Το 1974, ανέπτυξαν τις ουσίες deltamethrin, και μετά την απαραίτητη φάση της ανάπτυξης, το τελικό προϊόν - Decis - εισήλθε στην αγορά για πρώτη φορά το Μάιο του 1979, περίπου πριν από 30 χρόνια.

Η αρχή μιας επανάστασης
Η εισαγωγή των πυρεθροειδών ενώσεων, όπως οι ουσίες deltamethrin ισοδυναμεί με μια επανάσταση στον έλεγχο των επιβλαβών εντόμων. Ξαφνικά, ποσοστά περίπου γραμμάρια δέκα ανά εκτάριο ήταν επαρκείς. Αυτό ήταν σε αντίθεση με την οξέων οργανοφωσφορικές που χρησιμοποιούνταν ευρέως την εποχή εκείνη: αυτά έπρεπε να εφαρμοστεί σε ποσότητες μέχρι 500 γραμμάρια ανά εκτάριο.


Decis Fluxx: «ρευστή ευφυΐα"
Στις αρχές του 2009, η εισαγωγή του Decis Fluxx που άλλο ένα ορόσημο στην ιστορία επιτυχίας deltamethrin. Αυτή η νέα διατύπωση περιέχει ειδικά πρόσθετα που εξασφαλίζουν βελτιωμένη έντονα η αποτελεσματικότητα της δραστικής ουσίας στην επιφάνεια φύλλων. "Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι το γεγονός ότι η λύση ψεκασμού απορροές από το φύλλο αναστέλλεται», σχολιάζει ο Kai Wirtz. «Αντ 'αυτού, τα σταγονίδια κολλήσει το φύλλο κατά το βέλτιστο τρόπο, ακόμη και να διανέμονται σε όλη την επιφάνεια φύλλων." Και υπάρχουν κι άλλα: η χρήση ενός νέου τύπου διαβρεκτικού εμποδίζει τη δραστική ουσία από την κρυστάλλωση έξω. "Επειδή η δραστική ουσία παραμένει σε υγρή μορφή, το υψηλό επίπεδο εντομοκτόνο δράση που θα έπρεπε κανονικά να θεωρούνται μόνο ευθεία μετά την εφαρμογή διατηρηθεί, για την παράταση μέχρι πολύ μετά την αίτηση», εξηγεί ο Wirtz.
Αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά οδήγησαν οι προγραμματιστές της Decis Fluxx να μιλήσει για «ρευστή ευφυΐα" - "έξυπνο σταγονίδια" αν θέλετε. Τα σταγονίδια φαίνεται να γνωρίζει πώς πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, ακόμη και στο βαθμό που φθάνουν τα έντομα που είναι κρυμμένες. Σε δοκιμές πεδίου, το νέο σκεύασμα έχει αποδείξει ότι είναι μια σημαντική περαιτέρω ανάπτυξη: είναι καλύτερη από τη συνήθη θεραπεία τόσο όσον αφορά την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της δράσης.
Εκτός από την οικογένεια προϊόντων Decis, δέλτα methrin ¬ έχει από καιρό αποδείξει την αξία του σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες. Proteus ® και Confidor ® ENERGY αποτελούν παραδείγματα των προϊόντων στην οποία η Bayer CropScience έχει δημιουργήσει συνδυασμούς deltamethrin με το neonicotinoids thiacloprid ή imidacloprid.
"Αυτό το είδος του συνδυασμού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον", είναι η πρόβλεψη Kai Wirtz του. Η πυρεθροειδές Asset Manager σκέφτεται κυρίως του μεγάλου αριθμού των αγορών που απαιτούν χαμηλές τιμές των φυτοφαρμάκων. Προς το παρόν, αυτές οι αγορές κυριαρχούνται από τα προϊόντα από τις λεγόμενες «παλαιές χημεία", δηλαδή, από οξέων οργανοφωσφορικές, οργανοχλωριωμένα και καρβαμιδικά. Όμως, πολλά προϊόντα που βασίζονται σε αυτές τις κατηγορίες δραστικής ουσίας θα εξαφανιστούν από την αγορά, αργά ή γρήγορα, έτσι αντικαταστάσεις τελικά θα χρειαστεί. "Πυρεθροειδή προϊόντων είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική εναλλακτική λύση σε χώρες όπου οι αγρότες που εξαρτώνται σε πολύ φτηνές λύσεις - για παράδειγμα στις αναδυόμενες αγορές της Βραζιλίας, της Κίνας και της Ινδίας», εξηγεί ο Wirtz. Επιπλέον, έχουν την πυρεθροειδή αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα ισχυρή κατά πολύ τους αγρότες παράσιτα σήμερα προτιμούν να ελέγχουν με "παλαιά χημεία» - δηλαδή, κατά τις πεταλούδες, το πιπίλισμα έντομα και σκαθάρια.

Το δέντρο Decis συνεχίζει να ανθεί
Μερικά εντελώς διαφορετικές λύσεις που περιλαμβάνουν πυρεθροειδή είναι επίσης νοητό. Για παράδειγμα, η Bayer CropScience εργάζεται για την ανάπτυξη φερορμόνη παγίδες που φέρουν ελκυστικές σεξ μέσα, αλλά έχουν ένα στρώμα deltamethrin στο εξωτερικό. Οι επιβλαβών εντόμων που συνήγαγε η πτητική προσελκυστικό έτσι ελέγχονται αυτόματα, μόλις που αγγίζουν την επιφάνεια της παγίδας. Οι παγίδες φερορμονών είναι μια καινοτόμος προσέγγιση για τη χρήση μιας συμβατικής προϊόν φυτοπροστασίας για τον έλεγχο των επιβλαβών εντόμων με τρόπο που να είναι όσο το δυνατό πιο συμβατό με το περιβάλλον. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παγίδες αυτού του είδους θα μπορούσε να κάνει ακόμη και τις εφαρμογές ψεκασμού με φρούτα ή λαχανικά παρωχημένες.
"Στην Ισπανία, δοκιμάζουμε σήμερα το πρώτο ελπιδοφόρο πιλοτική εφαρμογή αυτού του τύπου εναντίον μύγες των φρούτων στα εσπεριδοειδή και μηλοειδών φυτείες φρούτων», σημειώνει ο Kai Wirtz.
Έτσι σπείρα Decis »της καινοτομίας συνεχίζει να γυρίσει. "Τρέχουσα εξέλιξη των προϊόντων μας δείχνουν ότι το δέντρο Decis θα συνεχίσει να ακμάζει, και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της ως γνωστό έμβλημα", είναι το πώς Kai Wirtz σκιαγραφεί το καινοτόμο δυναμικό της Decis. Φαίνεται ότι το μέλλον έχει μόλις αρχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr