Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

βιο- λογικη γεωργια ή βιολογικη παραγωγη?

Η νεα αναγγελια για το προγραμμα βιολογικης γεωργιας  εσπειρε φρενιτιδα ενδιαφεροντος στους παραγωγους .  Η πρωτη αναγνωση  δειχνει  το αδιεξοδο στο οποιο βρισκονται οι παραγωγοι.
 σε συντριπτικη πλειοψηφια  προσανατολιζονται σε  πολυετεις καλιεργειες με την μεγαλυτερη  οικονομικη επιδοτηση  οπως ειναι η μηδικη .
η προσεγγιση ειναι απλοικη , εσοδα  μειον εξοδα  ισον κερδος .
ελαχιστοι σκεφτονται την παραγωγη και ενδιαφερονται για την πωληση της .
Εδω ακριβως ειναι η ενσταση μου 
στα δυο προηγουμενα προγραμματα ελαχιστες ποσοτητες πουληθηκαν ως βιολογικες με κυριοτερη αιτια οτι δεν ζητηθηκαν εγκαιρως η πιστοποιηση των προιοντων ως βιολογικα.
Ειναι παραλογο να παραγεις βιολογικα και να πουλας στις τιμες των συμβατικων .
Ειδικα οταν υπαρχει αξισημειωτο ενδιαφερον για βιολογικες πρωτες υλες που πληρωνονται 30-50% ακριβοτερα.
Ποιος φταιει?
Η ευκολη απαντηση ειναι οι ιδιοι οι παραγωγοι . Η αληθεια ειναι οτι δεν φταινε μονο οι παραγωγοι.Φταινε και οσοι τους κατευθηνουν να μπουν στη διαδικασια να παραγουν βιολογικα. Τους παρουσιαζουν το προγραμα ως μοναδικη ευκαιρια να ¨παρουν τζαμπα λεφτα¨ ,να μην πατησουν στο χωραφι για 5 χρονια”.
Μπορει να ειναι εξοργιστικα παραλογο αλλα ειναι το αποτελεσμα χρονιας μεθοδευσης να εγκαταλειφθει η γεωργια . Ξεκινησε με την αδικη και αστοχη μοιρασια των αγροτικων επιδοτησεων και κατορθωσε να κανει τους παραγωγους πληρως εξαρτημενους απο αυτες . Ετσι ο ελληνας αγροτης βαζει πλεον σε δευτερη μοιρα την παραγωγη και σε πρωτη τα σιγουρα λεφτα την επιδοτηση . Δυστηχως η επιδοτηση δεν φτανει για ολους και για ολα και γι αυτο βυθιζομαστε χρονο με τον χρονο .
Αυτα ειναι ολα γνωστα και δεν εχουν σκοπο την καταγγελια κανενος ουτε τα γραφω απο καθηκον, απλα ουδεν κακο αμιγες καλου .
Αφου αποφασισατε αγροτες να μπειτε στην βιολογικη γεωργια και να καρπωθειτε την επιδοτηση πρεπει να στοχευσετε και στην παραγωγη. Πρεπει να ασχοληθειτε να ενημερωθειτε ωστε να παραγετε οσο γινεται περισσοτερα και ποιοτικοτερα βιολογικα προιοντα δηλαδη να κανετε το αυτονοητο, αυτο σημαινει εξοδα . Περα τουτου πρεπει απο τωρα να ψαξετε αγορες για τα μελοντικα προιοντα σας .
Σε αυτο μπορω να σας βοηθησω .ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ για βιολογικες πρωτες υλες για ζωοτροφες ,σε καλυτερες τιμες απο τα συμβατικα .
Πρεπει να ετοιμαστειτε ωστε να εχετε την δυνατοτητα να πουλησετε βιολογικα αλλα πρωτα πρεπει να παραγετε και ξερω οτι δεν ειναι τοσο απλο οσο γραφεται .Για να ειμαι δικαιος, στα δικα μου χωραφια συνεχιζω  να ξοδευω για σπορους λιπασματα φαρμακα χωρις να με αποζημιωνει η παραγωγη καθε χρονο, αλλα και κανεις δεν εγινε πλουσιος μονο απο την γεωργια!



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Για όλες τις αιτήσεις δανείου σας, είμαι η λύση.
Χρειάζεστε χρηματοδότηση, βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο δάνειο, μία αξιόπιστη και αξιόπιστη διεύθυνση (cassandrabazarov@gmail.com). Με τους επαναστατικούς μας τύπους δανεισμού χωρίς προβλήματα, επιλύστε όλες τις οικονομικές σας ανησυχίες σε μόλις 48 ώρες. Επομένως, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου: cassandrabazarov@gmail.com

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr