Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

δεντρο πωλειται 28000 δολαρια

GO-MR-2-40Fruit2

The Tree of 40 Fruit -Sam Van Aken

 

Αρχικά, το Δέντρο των 40 φρουτων  ακούγεται σαν κάτι από ένα παραμύθι. Αλλά δεν είναι. Είναι πραγματικο - και αυτό είναι σημαντικό.
Το Δέντρο των 40 φρουτων  είναι ένα δέντρο που παραγει  40 διαφορετικά είδη πυρηνόκαρπων φρούτων, συμπεριλαμβανομένων ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, νεκταρίνια, τα κεράσια και τα αμύγδαλα. Το δέντρο δημιουργήθηκε μέσω της διαδικασίας εμβολιασμού. Κάθε καρπός είναι ειδικά επιλεγμένος και μπολιάζονται σε ένα δέντρο υποκειμενο. Την άνοιξη, το Δέντρο  θα ανθίσει σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ, βυσσινί και  λευκόυ. Το καλοκαίρι, θα φέρει μια πληθώρα τφρούτων. Το Δέντρο των 40 Φρούτα αποτελείται από μια ποικιλία των ιθαγενών και παλιων  δέντρων  πυρηνόκαρπων , καθιστώντας το Δέντρο των 40 Φρούτων ένα θεμα  για συζήτηση,  για τη διατήρηση ποικιλιών που δεν παράγονται πλεον εμπορικά ή  δεν  ειναι διαθέσιμα.
Στο Πανεπιστήμιο Syracuse  ο καθηγητής τέχνης Sam Van Aken μεγάλωσε σε μια φάρμα γαλακτοκομικών στο Reading, PA. Το 2008, αρχίσαν να εργαζόνται  με μόσχευματα.  Ο Sam ακολούθησε τα βήματα του παππού του και καθοδηγήθηκε από τον Jay Φρίερ και  Ken Livermore, ο οποίος πέρασε 
γνώση δεκαετίων  στον Σαμ.  Ο Van Aken βρήκε ένα πλήθος πυρηνόκαρπων,  παλιες ποικιλίες  που δεν καλλιεργούνται ευρέως σε εμπορικά οπωρώνες σε ένα περιβόλι στο Πειραματικό Σταθμός της Νέας Υόρκης   Αυτό το περιβόλι που περιέχει λίγο πολύ, την ιστορία των τελευταίων ετών 150-200 της καλλιέργειας φρούτων με κουκούτσι.  Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης ειχε αποφασιστει να ξηλωθει . Ο Van Aken πήρε την εκμίσθωση του οπωρώνα και τη διατήρησε μέχρι που του ήρθε με την ιδέα του Δέντρου  με τα  40 Φρούτα.

Η μίσθωση επιτρεψε τον  Van Aken να διατήρησει το πληθος των ποικιλιών έως ότου μπορούσε να  τα μπολιάσει σε  ένα δέντρο από 40 Φρούτα. Το περιβόλι 
στο Πειραματικό Σταθμός της Νέας Υόρκης   ζει τώρα στο Δέντρο των  40 Φρούτων .

Η διαδικασία δημιουργίας ενός Δέντρου 40 Φρούτα ξεκινά με ένα δέντρο υποκειμενο.Ο Van Aken χρησιμοποιεί μεταμόσχευση - ένα μικρό κομματι ξυλου με οφθαλμο  εμβολιάζεται επί του δέντρου υποκειμενου  -  για να δημιουργήσει το δέντρο των 40 Φρούτων.
Το Δέντρο των 40 φρούτα είναι επίσης μια άσκηση στην υπομονή. Κάθε δέντρο είναι ένα έργο 10 ετών. Είναι μια διαδικασία έξι χρόνων  για να  φτασει το δέντρο να μπολιαστει 20 ποικιλίες. Μόλις ένα δέντρο έχει 20 φρούτα σε αυτό,Ο  Van Aken  και η ομαδα του θα αρχίσουν να ψάξουν για ένα σπίτι για το Δέντρο . Το κόστος για ένα δέντρο είναι $ 28.000. Αυτό φαίνεται σαν πολλά χρήματα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της τιμης  ειναι οι   επισκέψεις.Ο Van Aken θα κάνει έξι επιπλέον επισκέψεις για να κλαδέψεΙ και να εμβολιάσει το δέντρο στο τελικό του σχήμα.
Ο Van Aken είπε, "Ένας από τους λόγους που αναμιχθηκα σε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αγροτική κοινότητα όπου μεγάλωσα είναι πλέον μια αστικη περιοχη . Κατά κάποιο τρόπο, αυτός είναι ο τρόπος μου για  την  διατήρηση. Αν μπορώ να  φερω  αυτά τα δέντρα στο κοινο τότε αυτό θα ήταν πολύ ωραία. "

Το Δέντρο των 40 φρουτων  είναι ένα έργο τέχνης με την καρδιά του ριζωμένη στην διατήρηση. Κάθε φορά που ο Sam Van Aken  μπολιαζει μοσχεύματα πάνω σε ένα δέντρο  μπολιαζει και ένα κομμάτι του παρελθόντος της Αμερικής.


 μεταφραση στα ελληνικα απο κειμενο
πηγη
 http://cfgrower.com/the-tree-of-40-fruit/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr