Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

λευκο σιναπι - ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΤΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΣΠΟΡΟΙ ΣΙΝΑΠΙΟΥ




Από το λευκό σινάπι παραγεται  μουστάρδα 
η τιμη του στους  στις βιοτεχνιες που φτιαχουν μοσταρδα ειναι απο 0,80 λεπτα εως 1ευρω
και εισαγεται απο Ουκρανια και Καναδα
Ειναι σην ιδια οικογενεια με την ελαιοκραμβη με παρομοιες απαιτησεις και καλιεργητικες φροντιδες 

βλαστικη αναπτυξη σε 100 ημέρες
 
Πατριδα  του λευκό σινάπιου είναι η Ασία , αλλά είναι διαδεδομένο σε όλη την Ευρώπη , την Αφρική , την Ασία και τη Βόρεια Αμερική  . Νεαρά φύλλα και στελέχη έχουν μια έντονη και καυτερη  γεύση και ενδεικνονται  για μια ποικιλία από πιάτα , ή για  σαλάτα . Τα φρέσκα φύλλα και τα κλαδιά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα. Οι σπόροι περιέχουν 35 % ελαια ,  με κύριο συστατικό sinalbin . 

Λευκο σιναπι  είναι ένα ετήσιο φυτό με ύψος 30-60 cm. Τα κάτω φύλλα είναι μεγάλα και  κομμένα , και το ανώτερα είναι μικρότ ερα , κομμένα ακανόνιστα , σγουρά οδοντωτά καλυμμένο με τρίχες . Τα ανθη   είναι  κίτρινα σε βοτρυοειδής ταξιανθίες . . Οι σπόροι στρογγυλεμένοι , κίτρινο - κόκκινο σε ανοιχτό καφέ και γκρι . Διατηρούν τη βλαστική ικανότητα τους για 3-4 χρόνια .
 ανέχεται το κρύο και την ξηρασία , αλλά αν θέλετε ποιοτικη και ποσοτικη παραγωγη  , ​​θα πρέπει να παρέχετετην καλύτερη επεξεργασία με τη βέλτιστη υγρασία και θρεπτικά στοιχεία του εδάφους .Αντεχει την  χαμηλή θερμοκρασία και παρατεταμενο  πάγετο  του εδάφους . Ως εκ τούτου , είναι δυνατη και η φθινοπωρικη  σπορά , αλλά καλύτερα σε αμμώδη - αργιλώδη εδάφη . Ανταποκρίνονται καλά στη βιολογική οσο και λιπανση  ανόργανων λιπασμάτων . Όταν καλλιεργειται για σπόρους μποριε να καλιεργηθει   μετά από δημητριακά ή απο  λαχανικά , αλλά ποτε μετά  απο σταυρανθή .ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

 Μπορει να σπαρθεί πριν από το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη σε σειρές 40-45 cm μεταξύ τους - 70-80 g ανά 100 m2 Κατά τη διάρκεια της βλάστησης , η καλλιέργεια πρέπει να είναι απαλλαγμένο από ζιζάνια που προσελκυουν  επίθεση από εντομα  . Τα φύλλα είναι έτοιμα για συγκομιδή σε περίπου 100 ημέρες, αλλά πρεπει να ειναι τρυφερα . . Οι σπόροι που συλλέγονται όταν τα χαμηλότερα και μεσαία λοβοι  χρωματιζονται κίτρινο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr