Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ποικιλια ορφεας - το αφροδισιακο φυστικι

 δεν ειναι τυχαιο οτι η Βουλγαρια  θεωρειται ερωτικη χωρα. Οι επιστημονες της δουλευουν σε αυτη την κατευθυνση

 αφροδισιακό  φυστικι , με τη μυρωδιά  καβουρντισμένου αμύγδαλου ,  δημιούργησαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυτικών Γενετικών Πόρων " Κ. Malkov "
 Η ποικιλία εχει το όνομά του  μυθικου θεου   της μουσικης Ορφέα και τέθηκε στο κατάλογο της Βουλγαρίας . Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα  είναι το μόνο φυστίκι με λευκο περιβλημα στην  χώρα. Όλες οι άλλες ποικιλίες που δημιουργήθηκαν στο Ινστιτούτο  εχουν κόκκινο περίβλημα .  Είναι μια πολύ παραγωγική και ανθεκτική σε ασθένειες ποικιλια .
Επιπλέον, η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη σε μεγεθος του καρπου  (βαρος χιλιων σπορων 890 γραμμαρια), αλλά την ίδια στιγμή χαμηλών θερμίδων, η θρεπτική αξία του είναι 601 χιλιοθερμίδες kcal έναντι 650 στα άλλες βουλγαρικς ποικιλίες. Αυτό οφείλεται στα μειωμένα λιπαρά . Ένα άλλο πολύτιμο χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι το περιεχόμενο των βασικών αμινοξέων . Είναι υψηλότερο από ό, τι άλλες ποικιλίες κατά 5-6 % . Η συνολική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι περισσότερο από 29 % . Είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr