δεν ειναι τυχαιο οτι η Βουλγαρια θεωρειται ερωτικη χωρα. Οι επιστημονες της δουλευουν σε αυτη την κατευθυνση
αφροδισιακό φυστικι , με τη μυρωδιά καβουρντισμένου αμύγδαλου , δημιούργησαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυτικών Γενετικών Πόρων " Κ. Malkov "
Η ποικιλία εχει το όνομά του μυθικου θεου της μουσικης Ορφέα και τέθηκε στο κατάλογο της Βουλγαρίας . Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα είναι το μόνο φυστίκι με λευκο περιβλημα στην χώρα. Όλες οι άλλες ποικιλίες που δημιουργήθηκαν στο Ινστιτούτο εχουν κόκκινο περίβλημα . Είναι μια πολύ παραγωγική και ανθεκτική σε ασθένειες ποικιλια .
Επιπλέον, η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη σε μεγεθος του καρπου (βαρος χιλιων σπορων 890 γραμμαρια), αλλά την ίδια στιγμή χαμηλών θερμίδων, η θρεπτική αξία του είναι 601 χιλιοθερμίδες kcal έναντι 650 στα άλλες βουλγαρικς ποικιλίες. Αυτό οφείλεται στα μειωμένα λιπαρά . Ένα άλλο πολύτιμο χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι το περιεχόμενο των βασικών αμινοξέων . Είναι υψηλότερο από ό, τι άλλες ποικιλίες κατά 5-6 % . Η συνολική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι περισσότερο από 29 % . Είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε
αφροδισιακό φυστικι , με τη μυρωδιά καβουρντισμένου αμύγδαλου , δημιούργησαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυτικών Γενετικών Πόρων " Κ. Malkov "
Η ποικιλία εχει το όνομά του μυθικου θεου της μουσικης Ορφέα και τέθηκε στο κατάλογο της Βουλγαρίας . Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα είναι το μόνο φυστίκι με λευκο περιβλημα στην χώρα. Όλες οι άλλες ποικιλίες που δημιουργήθηκαν στο Ινστιτούτο εχουν κόκκινο περίβλημα . Είναι μια πολύ παραγωγική και ανθεκτική σε ασθένειες ποικιλια .
Επιπλέον, η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη σε μεγεθος του καρπου (βαρος χιλιων σπορων 890 γραμμαρια), αλλά την ίδια στιγμή χαμηλών θερμίδων, η θρεπτική αξία του είναι 601 χιλιοθερμίδες kcal έναντι 650 στα άλλες βουλγαρικς ποικιλίες. Αυτό οφείλεται στα μειωμένα λιπαρά . Ένα άλλο πολύτιμο χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι το περιεχόμενο των βασικών αμινοξέων . Είναι υψηλότερο από ό, τι άλλες ποικιλίες κατά 5-6 % . Η συνολική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι περισσότερο από 29 % . Είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου