Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ποικιλιες σκληρου σιτου διαθεσιμες για την σπορα 2013ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ  
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
MERIDIANO: μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με σταθερά υψηλό δυναμικό παραγωγής, και μεγάλη προσαρμοστικότητα σε όλους τους τύπους των εδαφών. Διακρίνεται για την αντοχή της στο ψύχος το χειμώνα και κατά τη διάρκεια του ξεσταχυάσματος, το πλάγιασμα, τις ασθένειες  και τη ξηρασία. Είναι φυτό μέσου ύψους με καφέ άγανα και δίνει καρπό με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά για την παραγωγή ζυμαρικών, αλεύρων και ζωοτροφών λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνη (13-15%).
Ειδικό βάρος σπόρου: 82-85 kg/hl.
    


Σάκος 50kg και 25kg
SIMETO: πρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με μεγάλη προσαρμοστικότητα σε όλους τους τύπους εδαφών. Φυτό με μέτριο ύψος (80-85 cm) με επιμήκη, μέτριο στάχυ με μαύρα άγανα. Ο σπόρος του είναι επιμήκης και μεγάλος με ειδικό βάρος 78-82 kg/hl.
Βάρος 1000 σπόρων 36-39 gr. Χαρακτηρίζεται για τη σταθερά υψηλή του παραγωγικότητα, την άριστη αντοχή του στο πλάγιασμα και  τη μεγάλη του αντοχή σε ξηροθερμικές συνθήκες.

Σάκος 50kg και 25kg
BRONTE: μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με υψηλό δυναμικό παραγωγής και καλή ποιότητα καρπού. Φυτό μέσου ύψους (80-90 cm) με στάχυ συμπαγή με παράλληλες γραμμές σπόρων και καστανά άγανα. Έχει πολύ καλή αντοχή στο ψύχος, το πλάγιασμα και τις ασθένειες. Ο σπόρος έχει καλό ειδικό βάρος (78-82 kg/hl) είναι επιμήκης και έχει λευκοκίτρινο χρώμα.

Σάκος 25kg
IRIDE: μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με εξαιρετικά υψηλό δυναμικό παραγωγής ιδιαίτερα σε γόνιμα εδάφη. Φυτό μέσου ύψους (82-90 cm) με πολύ καλό αδέλφωμα. Σπόρος επιμήκης μεγάλου ειδικού βάρους (84-86 kg/hl) και στάχυς με πολλά σκούρα καφέ άγανα. Παρουσιάζει καλή αντοχή στο κρύο, το πλάγιασμα και τις ασθένειες (ωίδιο, μαύρη σκωρίωση και σεπτόρια) και έχει αξιοπρόσεκτη αντοχή στη ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.
Παράγει καρπό πολύ καλής ποιότητας  με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και γλουτένη ενώ έχει yellow index (‘bMinolta) αρκετά υψηλό (22-24).
Σάκος 50kg και 25kg
QUADRATO: μέσο-όψιμη ποικιλία σκληρού σίτου με φυτό όρθιο που φέρει ανοιχτόχρωμα βράκτια που καταλήγουν σε μακριά μαύρα άγανα.  Έχει υψηλό δυναμικό παραγωγής ιδιαίτερα σε πλούσια βαθιά εδάφη. Φυτό μέσου ύψους (76-90 cm) με εξαιρετική αντοχή στο πλάγιασμα και τις ασθένειες που δίνει εξαιρετικής ποιότητας καρπό για τη βιομηχανία ζυμαρικών.
Σπόρος μεγάλος και επιμήκης με έντονο χρώμα κεχριμπαριού και μεγάλο ειδικό βάρος (78-88 kg/hl).
Ανθεκτικό στο εύκολο άσπρισμα μετά από βροχές.

Σάκος 50kg και 25kg
KΟΣΜΟΝΤΟΥΡ: πολύ πρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου (ασπραγάνι) με άριστα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και μεγάλη προσαρμοστικότητα σε ποικίλα εδαφοκλίματα. Αποτελεί άριστη πρώτη ύλη για  σιμιγδάλι (βιομηχανία ζυμαρικών), αλεύρι (μύλοι) αλλά και για τη παραγωγή ζωοτροφών (υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών).
Σάκος 50kg
GREKALE: πρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με υψηλό δυναμικό παραγωγής και πολύ καλής ποιότητας καρπό. Έχει υψηλότατο yellow index, καλή περιεκτικότητα σε γλουτένη και αρκετά υψηλές πρωτεΐνες. Φέρει μαύρα άγανα και έχει πολύ υψηλή αντοχή στο πλάγιασμα και τη καφέ σκωρίωση.
Σάκος 25kg
LEVANTE: μέσο-όψιμη ποικιλία σκληρού σίτου με σταθερό και υψηλό δυναμικό παραγωγής. Φέρει άσπρα άγανα και επιδεικνύει μεγάλη προσαρμοστικότητα σε διάφορες εδαφοκλιματικές συνθήκες. Δίδει άριστης ποιότητας σιμιγδάλι χαρακτηριστικό που εκτιμάται ιδιαίτερα από τη βιομηχανία ζυμαρικών. Έχει πολύ καλή αντοχή στο πλάγιασμα και τη καφέ σκωρίωση.
Σάκος 25kgΚΑΖΑΝΟΒΑ R2
Σάκος 50kg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr