Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ζιζανιοκτονια σιτηρων


η χρονια ειναι καλη   και υπαρχει αυξημενο ενδιαφερον  για ζιζανιοκτονα σιτηρων 

υπαρχουν πολλα σκευασματα σε διαφορετικες συσκευασιες και συνθεσεις  με διαφορετικη τιμολογηση

το καλυτερο φαρμακο ειναι αυτο που κανει δουλεια στο συγκεκριμενο χωραφι

παραθετω μια λιστα με αξιοπιστα ζιζανιοκτονα τα οποια  τα εχουμε δουλεψει πολλα χρονια και ειναι αποτελεσματικα

 Atlantis WG

Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε σκληρό και μαλακό σιτάρι σίκαλη και τριτικάλε. Είναι διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο της  ομάδας των σουλφονυλουριών. Δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο i\LS, συνθετάση του οξειγαλακτικού. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε πολύ μικρό βαθμό από τις ρίζες και στη συνέχεια μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό. Μερικές μέρες μετά τον ψεκασμό η ανάπτυξη των καταπολεμούμενων ζιζανίων έχει ήδη σταματήσει και τα πρώτα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται. Πλήρης νέκρωση επέρχεται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων.Αγρωστώδη: Αγριοβρώμη (Avena sp.), Ήρα (Lolium sp.), Φάλαρη (Phalaris paradoxa), Πόα κοινή (Ροα annua), Τραχεία Λιβαδοπόα (Ροα trivialis), Ανεμόχορτο (Apera spica-venti)), Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides), Βρόμος (Bromus sp.). Πλατύφυλλα: Χαμομήλι (Matricaria sp.), Ραπανίδα (Raphanus raphanistrum), Αγριο Σινάπι (Sinapis arvensis), Στελλάρια (Stellaria media)Μέτρια ευαίσθητα: Πλατύφυλλα: Παπαρούνα (Papaver sp.), Πανσές (Viola sp.), Βερονίκη (Veronicα sp.)


HUSSAR maxx WG

Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και παλτυφύλλων ζιζανίων σε σκληρό και μαλακό σιτάρι. Είναι διασυστηματικό, της ομάδας των σουλφονυλουριών. Δρά παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε πολύ μικρό βαθμό από τις ρίζες και στη συνέχεια μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό. Μερικές μέρες μετά τον ψεκασμό η ανάπτυξη των καταπολεμούμενων ζιζανίων έχει ήδη σταματήσει και τα πρώτα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται. Πλήρης νέκρωση επέρχεται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων.
Η αποτελεσματικότητά του δεν επηρεάζεται αν ακολουθήσει βροχή 2-4 ώρες μετά τον ψεκασμό. Αγρωστώδη & Πλατύφυλλα ζιζάνια


Axial 100 EC
Μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο αγρωστωδών ζιζανίων στο στάρι (μαλακό και σκληρό) και το κριθάρι, που απορροφάται από τα φύλλα των ζιζανίων, μετακινείται στον μεριστωματικό ιστό όπου δρα παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα την βιοσύνθεση των λιπών και την κυτταρική διαίρεση.
 Αλεπονουρά, Ανεμόχορτο,Αγριοβρώμη,Ήρα,Φάλαρη,Μονοετείς πόες



To ΤRAXOS ONE είναι ένα ετοιμόχρηστο μείγμα (formulation) τριών δραστικών συστατικών (Pinoxaden, Clodinafop-propargyl και Florasulam), το οποίο εφαρμόζεται μεταφυτρωτικά για τον έλεγχο ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στο σιτάρι.
Είμαστε βέβαιοι ότι το ΤRAXOS ONE θα αποτελέσει:
  1. Την βασική επιλογή ζιζανιοκτονίας γιατί ελέγχει άριστα τόσο τα στενόφυλλα όσο και τα πλατύφυλλα ζιζάνια στο σιτάρι με πολύ καλή εκλεκτικότητα και ασφάλεια για την καλλιέργεια
     
  2. Την ευέλικτη απάντηση στο χρόνο χρήσης του, γιατί έχει μεγάλο εύρος εφαρμογής, απορροφάται γρήγορα από τα φύλλα και δεν έχει περιορισμούς για τις επόμενες καλλιέργειες
     
  3. Την απλή λύση για τον παραγωγό, αφού λύνει το πρόβλημα των ζιζανίων εύκολα, με ένα μπουκάλι και ένα μόνο πέρασμα, κάνει τη δουλειά του πιο απλή, πιο ξεκούραστη πιο σύντομη και απαλλαγμένη από λάθη εφαρμογών (αναμείξεις, δοσολογίες, διαβρέκτες) 
 SWORD 240 EC
Καταπολέμηση αγρωστωδών ζιζανίων στην καλλιέργεια του σιταριού (μαλακού και σκληρού). Απορροφάται από τα φύλλα και παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση των λιπιδίων των κυτταρικών μεμβρανών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr