Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

δεν λιπαινουμε πριν ψεκασουμε!!


Η  ΗΡΑ (lolium spp
 o καθορισμος της σοβαρότητας της προσβολης των ζιζανίων στα χωράφια  σας είναι το κλειδί για τον καθορισμό της αναγκαιότητας της εφαρμογής ζιζανιοκτόνου. Όπως συμβαίνει με όλες τις αγροτικές καλλιέργειες, θα πρέπει να εξεταστουν ολα τα χωραφια  σας για να καθορίσετε τις πρακτικές διαχείρισης ζιζανίων  και να καθορίστουν οι περιοχές της σοβαρής προσβολης.
  Σε μερη του χωραφιου   που περιέχουν ομοιόμορφες προσβολες από τουλάχιστον ένα πλατύφυλλο ζιζανίο   ή και τρια αγρωστωδη ζιζανία ανά τετραγωνικό πόδι   θα πρέπει να γινει εφαρμογή ζιζανιοκτόνου για  να αποφευχθεί η απώλεια απόδοσης  τα χωραφια που έχουν λιγότερο ομοιόμορφη προσβολή, αλλά μάλλον  σοβαρή προσβολή θα πρέπει να  μειώθει η σποροπαραγωγή των ζιζανίων. 
 Θα πρέπει να εξεταστει το στάδιο της καλλιέργειας σιταριού . Η πλειοψηφία των ζιζανιοκτόνων σίτου είναι χαρακτηρισμένα για  εφαρμογή σε ορισμένα στάδια ανάπτυξης του  σίτου και μερικά ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται  έχουν πολύ σύντομο παράθυρα στα οποία μπορούν να εφαρμοστούν. Τα δημοφιλή ζιζανιοκτόνα πλατύφυλλων ζιζανίων 2,4-d και MCPA είναι αποδοτικα και οικονομικα,αλλα  μπορεί να εφαρμοστουν μόνο σε ένα μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ αδελφώματος και πριν το καλαμωμα.  Νωρίς την άνοιξη και μπορεί να συμβεί και νωρίτερα αυτό το έτος, εάν τρέχουσες καιρικές συνθήκες συνεχισουν  την άνοιξη.
ο συνδυασμος  της εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου με  τη χρήση του υγρού διαλύματος λιπάσματος της σοδειάς σε ένα μόνο πέρασμα . Προσοχή θα πρέπει να λαμβάνονται κατά τη χρήση ενός υγρού λιπάσματος με ζιζανιοκτόνο
σε κορεσμένα συνθήκες.μπορει να οδηγησει ως μέτρια έως σοβαρή βλάβη των καλλιεργειών   
 Εφαρμόζοντας ζιζανιοκτόνο και λιπάσματος ξεχωριστά μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι συνδυασμού Η έννοια του συνδυασμού ενός ζιζανιοκτόνου και λίπασματος για να "σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα" μπορεί να είναι καλή στη θεωρία, αλλά δεν μπορούν να συνεργαστουν σε κάθε κατάσταση. Αρκετά πιθανά προβλήματα υπάρχουν σε αυτήν την προσέγγιση.Η εφαρμογή ζιζανιοκτόνου και εφαρμογής λιπασμάτων δεν είναι συνήθως σε συγχρονισμό. Ορισμένα προϊόντα ζιζανίοκτονιας  περιέχουν προφυτρωτικά ζιζανιοκτόνα που καταπολεμούν τα ζιζάνια που φυτρώνουν και είναι καλύτερο να εφαρμοστουν πριν από το τέλος Φεβρουαρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. η λίπανση μπορει να συνεχιστεί μέχρι την πρώτη Μαΐου 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr