Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δειγματοληψία για ανάλυση του εδάφους


 
Η Εξετάση του έδαφος δίνει μια ιδέα για την καταλληλότητά του ως ένα μέσο για τη θρέψη των φυτών.

 Αναλύοντας τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι γνωστή μέθοδος για δειγματοληψία εδάφους, τη στιγμή της επιλογής και της μεθόδου ανάλυσης για τη λήψη αξιόπιστων αποτελεσμάτων. Το πιο σημαντικό για την αποτελεσματική χρήση των αποτελεσμάτων της ανάλυσης του εδάφους είναι σωστή και ακριβής δειγματοληψία, που θα αποτελεσει  συνταγή για λιπανση . 
Πότε πρέπει να γινει αναλυση εδαφους; 
  για ανοιξιατικη σπορα θα πρέπει να ληφθούνΔείγματα μετά την 1η Οκτωβρίου. Αυτά τα δείγματα μπορούν να ληφθούν την άνοιξη, αλλά στη συνέχεια ο χρόνος για την επιλογή των δειγμάτων μπορεί να είναι περιορισμένη (λόγω καιρού). 
 Τα δείγματα για  χειμερινα σιτηρα, συνιστάται να ληφθουν  ένα μήνα πριν από τη φύτευση.
 Μετά θα να ληφθουν δείγματα  σιτηρών για τη διατροφή των ζώων, βοσκής ή χόρτο. Τα δείγματα από παγωμενα και πλημμυρισμένα εδάφη δεν συνιστάται να λαμβάνουνται  λόγω της δυσκολίας να ληφθεί ένα αντιπροσωπευτικό (μέσος όρος) του δείγματος.. Δείγματα χώματος που θα υποβλήθουν σε ανάλυση θα πρέπει να αντανακλούν τη σύνθεση ολόκληρου του χωραφιου ή ένα ορισμένο τμήμα του χωραφιου.
Εργαλεία και δείγματα εδάφους για ανάλυση 

Τα δείγματα εδάφους που λαμβάνονται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο δειγματοληψίας(σοντα). Η χρήση αυτού του ειδικού εργαλείου απαιτείται για δειγματοληψίασε βάθη περισσότερο από 15 cm.Ληψη σε 15 έως 20 μερη . Για να εκτελέσετε ειδικές εξετάσεις για να εκτιμηθεί η ποσότητα του αζώτου και του θείου ανάλυση των δειγμάτων που λαμβάνονται από τις προβληματικές περιοχές πρεπει να λαμβάνουν δείγματα από βαθυτερα από 15 εκατοστά σε. 
Τα συλλεχθέντα δείγματα αποθηκεύονται σε καθαρά πλαστικά δοχεία ή συσκευασίες.  
Τα δείγματα από διαφορετικά βάθη και προβληματικές περιοχές φυλάσσονται χωριστά από το άλλο. Τα δείγματα πρέπει να σταλούν σε ένα ειδικό εργαστηριακό αγροχημικών.
Παρασκευή των δειγμάτων

 Η Επεξεργασία των δειγμάτων εδάφους μετά τη συλλογή είναι εξίσου σημαντική με τα δείγματα  Πάρτε περίπου 0,5 kg εδάφους για ανάλυση και αφήστε το να στεγνώσει. Το δείγμα ξηραίνεται στο εργαστήριο σε μια θερμοκρασία κοντά στο φυσικό (35-40 ° C).
Επικοινωνήστε με το εργαστήριό του  για τη λήψη όλων των απαραίτητων οδηγιών σχετικά με τη δειγματοληψία. Συμπληρώστε το ειδικό έντυπο (φόρμα παραγγελίας) και το πεδίο που παρέχεται από το εργαστήριο, κάθε ετικέτα του δείγματος στο όνομά σας, τη διεύθυνση, τον αριθμό των πεδίων δείκτη / δείγμα και το βάθος στο οποίο έχει ληφθεί το δείγμα. Κάνετε αυτό για κάθε δείγμα που λαμβάνεται για ανάλυση. Παρέχετε πλήρη στοιχεία για κάθε δείγμα εδάφους. Εάν τα πεδία υπάρχουν ασυνήθιστες / ειδικά προβλήματα, θα πρέπει να σημειωθεί προσεκτικά.

 
Εργαστηριακή ανάλυση
.  

Η ανάλυση θα πρέπει να περιλαμβάνει τον έλεγχο νιτρικού αζώτου του εδάφους, διαθέσιμου φωσφόρου, καλίου , θείο, η οξύτητα του εδάφους (pH), αλατότητα και περιεκτικότητα σε οργανική ουσια (πιθανή έδαφος). Αναλύση  επίσης μικρο-και μακροθρεπτικών συστατικών, όπως το βόριο, μολυβδαίνιο, χαλκός, σίδηρος, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, κοβάλτιο, μαγνήσιο και ασβέστιο, υφή (μέγεθος σωματιδίων).
 Μέθοδοι για τη δειγματοληψία 
Τυχαία επιλογή (Τυχαία) - είναι μια παραδοσιακή μέθοδος που λειτουργεί για ένα πεδίο, με μικρές αλλαγές. Η μέθοδος δείχνει τη μέση τιμή του πεδίου, ο μέσος όρος όλων των δειγμάτων που λαμβάνονται από όλη την περιοχή.
 Δείγματα αναφοράς (Benchmark) - συνιστάται για τα πεδία με μεγάλο αριθμό αλλαγών στην περιοχή (λόφους και άλλες τοπογραφικές αλλαγές, κλπ..). Δείγματα αναφοράς μειωμένη φυσική μεταβλητότητα του πεδίου, όπως η μείωση του μεγέθους του επιλεγμένου πεδίου μέσω διασπάσεις των στοιχειωδών τμημάτων (10.5 εκτάρια). Ως εκ τούτου, η ανάλυση που ακολουθεί θα πρέπει να δοθεί συμβουλές σχετικά με την εφαρμογή των λιπασμάτων για κάθε περιοχή.Το τμήμα αναφοράς πρέπει να επισημαίνονται με ένα παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) ή με άλλο τρόπο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr