Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

κτηνοτροφικο μπιζελι συνδυαζεται αριστα με τα δημητριακα στις ζωοτροφες

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ  ΤΑ ΜΠΙΖΕΛΙΑ  ΣΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣΗ μέση περιεκτικότητα σε ακατέργαστες πρωτεΐνες των κτηνοτροφικων  μπιζελιών  είναι περίπου 22,6% (90% ξηράς ουσίας). Η πεπτικότητα της  πρωτεΐνης μπιζελιού  είναι σχετικά υψηλό με μια σειρά από συντελεστές πεπτικότητας του 83% έως 88%, ανάλογα με τα είδη. Μηρυκαστικά χωνεύουν εύκολα πρωτεΐνη μπιζελιού με περίπου 22% της πρωτεΐνης  να μη-αποικοδομείται στο προστόμαχο (NRC, 1989). Επιπλέον, το συμπληρωνει την ισορροπία των ουσιωδών αμινοξέων σε  είναι άριστη με του θείου-αμινοξέα (μεθειονίνη και κυστίνη) που υπάρχουν σε σχετικά μικρές ποσότητες στα μπιζελια αλλα σε υψηλες ποσοτητες στα δημητριακα.Ιδιαίτερη αξία για τα μπιζέλια είναι η μεγάλη συγκέντρωση της λυσίνης, σε σχέση με τις ανάγκες των μονο-γαστρικής ζώα. Σε αντίθεση, οι σποροι των δημητριακών και η πιτα ελαοκραμβης  περιέχουν λιγότερο λυσίνη, αλλά είναι πλούσια σε μεθειονίνη και κυστίνη. Επομένως,η πρωτεΐνη μπιζελιού και οι πρωτεΐνες από δημητριακά και κραμβοπιτα είναι, διατροφικά αλληλοσυμπληρωμενα , και  ενισχύουν  την αξία ενος  του άλλου όταν χρησιμοποιούνται μαζι σε σιτηρεσια.
πηγη
http://ecochem.com/t_peas_feed.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr