αναζητηση καλλιεργειας

Φόρτωση...

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

κτηνοτροφικο μπιζελι συνδυαζεται αριστα με τα δημητριακα στις ζωοτροφες

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ  ΤΑ ΜΠΙΖΕΛΙΑ  ΣΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣΗ μέση περιεκτικότητα σε ακατέργαστες πρωτεΐνες των κτηνοτροφικων  μπιζελιών  είναι περίπου 22,6% (90% ξηράς ουσίας). Η πεπτικότητα της  πρωτεΐνης μπιζελιού  είναι σχετικά υψηλό με μια σειρά από συντελεστές πεπτικότητας του 83% έως 88%, ανάλογα με τα είδη. Μηρυκαστικά χωνεύουν εύκολα πρωτεΐνη μπιζελιού με περίπου 22% της πρωτεΐνης  να μη-αποικοδομείται στο προστόμαχο (NRC, 1989). Επιπλέον, το συμπληρωνει την ισορροπία των ουσιωδών αμινοξέων σε  είναι άριστη με του θείου-αμινοξέα (μεθειονίνη και κυστίνη) που υπάρχουν σε σχετικά μικρές ποσότητες στα μπιζελια αλλα σε υψηλες ποσοτητες στα δημητριακα.Ιδιαίτερη αξία για τα μπιζέλια είναι η μεγάλη συγκέντρωση της λυσίνης, σε σχέση με τις ανάγκες των μονο-γαστρικής ζώα. Σε αντίθεση, οι σποροι των δημητριακών και η πιτα ελαοκραμβης  περιέχουν λιγότερο λυσίνη, αλλά είναι πλούσια σε μεθειονίνη και κυστίνη. Επομένως,η πρωτεΐνη μπιζελιού και οι πρωτεΐνες από δημητριακά και κραμβοπιτα είναι, διατροφικά αλληλοσυμπληρωμενα , και  ενισχύουν  την αξία ενος  του άλλου όταν χρησιμοποιούνται μαζι σε σιτηρεσια.
πηγη
http://ecochem.com/t_peas_feed.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr