Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

καλαμποκι οι ειδικοι προτεινουν πουληστε απο το χωραφι

ΟΙ Ειδικοί στην αμερικη : Πώληση απο το χωραφι  κατά τη συγκομιδή το φθινόπωρο¨. αποθηκευση  μόνο εάν είναι απαραίτητο-
Οι Οικονομικές τάσεις και ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση των δημητριακων  εξαιτίας της ξηρασίας δείχνουν οτι  υπαρχουν ελάχιστα κίνητρα για τους αγρότες για την αποθήκευση του καλαμποκιου  αυτό το φθινόπωρο. Αλλά εκείνοι που θα αποθηκευσουν θα πρέπει  το καλαμποκι να στεγνώσει  γρήγορα κ σε μια σωστή περιεκτικότητα σε υγρασία και να παρακολουθουν για μόλυνση, λένε οι ειδικοι του πανεπιστημιου Purdue  .Δεδομένου ότι οι αγρότες ετοιμάζονται να μαζέψουν μια φτωχότερη συγκομιδη καλαμποκιού από την αναμενόμενη  , θα πρέπει να εξετάσουν  το ενδεχόμενο να κρατήσουν τα δημητριακα με την ελπίδα  για υψηλότερες τιμές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αγρότες θα πρέπει να αφησουν  την αποθήκευση σιτηρών και να πουλησουν απευθείας , δήλωσε η  Corinne Alexander , γεωργική οικονομoλογος.

"Από οικονομικη  άποψη , σε  χρόνια με λιγη ποσοτητα  ένα από τα πράγματα που έχουμε την τάση να βλέπουμε είναι τιμές αιχμής νωρίς, είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, και στη συνέχεια να μειωνονται  κατα της περιόδου εμπορίας», είπε. "Η αγορά δίνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους αγρότες για πωληση  κατά τη συγκομιδή, επειδή η αποθήκευση δεν θα είναι κερδοφόρα. Αυτό ισχύει τόσο για το καλαμπόκι και η σόγια."Οι τιμές είναι πιθανό να κατέβουν το πρώτο τρίμηνο του 2013 οταν η Νότια  αμερική συγκομιζει καλαμπόκι και η σόγια .

Υπάρχουν μόνο δύο λόγοι,που  θα πρέπει οι αγρότες να αποθηκεύουν δημητριακα σε μια  καλλιεργητική περίοδομε λιγη παραγωγη , η Corinne Alexander  είπε. " οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι χρσημοποιουν τη δική τους τροφή ή οι παραγωγoi οι οποίοι έχουν συμβάσεις είτε με επεξεργαστές τροφίμων ή αιθανόλη, όπου η σύμβαση προσδιορίζει μεταγενέστερη ημερομηνία παράδοσης», είπε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr