Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

η Βραζιλία κορυφαία παραγωγός σόγιας στον κόσμο το 2012/13,

(Reuters) - H Βραζιλία θα μπορούσε να αναδειχθεί ως κορυφαία παραγωγός σόγιας στον κόσμο το 2012/13, καθως  οι υψηλές τιμές ενθαρρύνουν φυτεύσεις, ενώ η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 56 χρόνων καταστρέφει  τιςκαλλιέργειες στις μεσοδυτικές ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη.το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών,
Η Διακυβερνητική Διάσκεψη, σε μηνιαία ενημέρωση, αύξησε τις προβλέψεις της για την καλλιέργεια σόγιας της Βραζιλίας το 2012/13 κατά 1 εκατ. τόνους σε 76 εκατ. ευρώ, ενώ μείωσε τις προβλέψεις της για την παραγωγή των ΗΠΑ κατά 6 εκατ. τόνους σε 73 εκατ. ευρώ.

"Οι διεθνείς τιμές κατά πάσα πιθανότητα θα ενθαρρύνουν τους γεωργούς στο νότιο ημισφαίριο για να επιπλεον φυτεύσεις για τη συγκομιδή του επόμενου έτους", είπε η Διακυβερνητική Διάσκεψη.
Οι ΗΠΑ ήταν σαφώς κορυφαία παραγωγός στον κόσμο τα τελευταία χρόνια με την παραγωγή το 2011/12 από 83,2 εκατομμύρια έναντι της Βραζιλίας 66,4 εκατομμύρια.

Η Διακυβερνητική Διάσκεψη, δήλωσε η παγκόσμια παραγωγή σόγιας σε 2012/13 μπορεί να αυξηθεί κατά 7 τοις εκατό σε 255.0 εκατομμύρια τόνους "ως αναμενόμενη ανάκαμψη της παραγωγής της Νότιας Αμερικής παρολλη  την  απογοητευτική συγκομιδή των ΗΠΑ."
Οι Τιμές της σόγιας έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες οι προοπτικές για την καλλιέργεια των ΗΠΑ έχουν επιδεινωθει



πηγη (Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr