Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

αλγερια δεν θαγινουν εισαγωγες σκληρου σιτου φετος

Αλγέρι (Reuters) - Αλγερία δεν θα εισάγει πλέον  σκληρό σιτάρι ή κριθάρι για το υπόλοιπο του 2012, λόγω της ισχυρής παραγωγής και υπαρχουσων αποθεμάτων, δήλωσε την Τετάρτη ο προϊστάμενος του οργανισμού σιτηρών OAIC,Nouredine Kahel,
 "Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πλέον αρκετές ποσότητες σκληρού σιταριού και κριθαριού να καλύψουν τις ανάγκες μας, γι 'αυτό θα εισάγει μόνο το μαλακό σιτάρι για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους,",στο είπε ραδιόφωνο της Αλγερίας.

 Είπε επίσης ότι η εγχώρια συγκομιδή σιτηρών κατά το τρέχον έτος θα είναι μεταξύ 5,6 εκατ. τόνους και 5,8 εκατ. τόνους. Αυτό ήταν μέχρι την προηγούμενη πρόβλεψη για 5,5 εκατ. τόνους.

Η Αλγερία , με πληθυσμό περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι ένας από τους δέκα μεγαλύτερους εισαγωγείς σιτηρών στον κόσμο .

 Πέρυσι, οι εισαγωγές σιτηρών έφτασε 7,42 εκατομμύρια τόνους, το μεγαλύτερο ποσό από το 1962.
 Ήθελαν να ειναι βεβαιοι  ότι είχαν αρκετά αποθέματα για να αποφευχθεί η αύξηση των τιμών των τροφίμων και τις συνακόλουθες κοινωνικές αναταραχές.

 Φέτος θα ηταν άλλη μια κακή συγκομιδή λόγω της ξηρασίας, αλλά  βαριά χιονόπτωση το Φεβρουάριο - ιδιαίτερα ασυνήθιστο για το βόρειο άκρο της Αφρικής - εσωσε τις καλλιέργειες.

Ο  Kahel είπε ότι η γεωργική έκταση που καλλιεργείται με σιτηρά φέτος ήταν 3,3 εκατομμύρια εκτάρια. Είπε ότι το σκληρό σιτάρι και κριθάρι κάθε αντιπροσώπευαν το 40 τοις εκατό του χώρου αυτού, με το υπόλοιπο καλιεργητο από μαλακό σιτάρι.


 
 


 
 




 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr