Σάββατο 12 Μαΐου 2012

δραστική πτώση των τιμών των οπωροκηπευτικών στην Ουκρανία




 
Ουκρανοί παραγωγοί λαχανικών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. ο δείκτης δείχνει ότι τον Απρίλιο η λιανική τιμή των βασικών φρούτων και λαχανικών μειώθηκε 5-6 φορές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Σύμφωνα με την τοπική APK inform"  αυτη η  δραματική κατάρρευση της αγοράς θα αποτελεσει  ένα σοβαρό πλήγμα για τις εκμεταλλεύσεις που υπέστησαν βαριές απώλειες από την υπερπαραγωγή των βασικών λαχανικων. "Σήμερα, οι αποθήκες είναι γεμάτες με ποσοτητες ρεκόρ  λάχανου, καρότου, παντζάρια, κρεμμύδια και πατάτες που συγκομίστηκαν  το 2011, και ήδη στην αγορά διατιθονται τα λαχανικά από τη νέα συγκομιδή»,  .δυστυχως " θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι έγιναν  λανθασμενες  προβλέψεις για τους παραγωγους  και δεν μπορούν να πωλησουν το σύνολο της συγκομιδής τους," δήλωσε ο Getman.

Αλλά συγκεκριμένα στοιχεία στην αγορά στην Ουκρανία. Τα αναφερόμενα στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα, το λάχανο στην ουκρανική αγορά διαπραγματεύεται 18 φορές (!) Φθηνότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Η τιμή των πατατών και κρεμμυδιών έπεσε 11 φορές, και τα τεύτλα και τα καρότα εχουν  πέσει 6-9 φορές.

Σύμφωνα με πολλούς εμπόρους για την κατάρρευση των εγχώριων τιμών εχει  συμβάλει η  απογοητευτική δυναμική των εξαγωγών, οι καλές συγκομιδές σε γειτονικές χώρες το 2011 και κυρίως μείωση της ζήτησης από τη Ρωσία, όπου η παραγωγή των λαχανικών αυξήθηκε κατά 21 %

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr