Σάββατο 5 Μαΐου 2012

10 βότανα για το σπίτι

10 βότανα για το σπίτι. Είτε ζείτε σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με φυτά και λουλούδια . Αν αποφασίσετε να φυτευσετε σε γλάστρες διάφορα βότανα και μπαχαρικά, όχι μόνο κάνουν το σπίτι σας πιο όμορφο και άνετο, αλλά θα έχετε  φρέσκα υλικά για το μαγείρεμα, κατευθείαν από τον κήπο .  Σας προτείνουμε να δείτε μια σύντομη λίστα των 10 βασικών βότανων και μπαχαρικά για τον κήπο στο σπίτι.

Α.  βασιλικόςΟ βασιλικός είναι ένα ετήσιο, ποώδες φυτό φτάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά  είναι ιθαγενή στην τροπική Ασία και την Αφρική.  Ανθίζει   από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο . Οι μίσχοι συγκομίζονται πριν από την ανθοφορία. Ο βασιλικός είναι αντισηπτικό, αναλγητικό  Στη μαγειρική ο βασιλικός χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα της ιταλικής κουζίνας - ως καρύκευμα για τα ψάρια και ψητό βοδινό κρέας / κοτόπουλο  και  γίνεται διάσημο ιταλικό πέστο.Φύτευση: στις αρχές της άνοιξης. Η μεταφύτευση γίνεται στις αρχές του καλοκαιριού.

2. ΚρεμμύδιΤα φύλλα του έχουν μια γεύση κρεμμύδι. στην φρέσκιες σαλάτες, είναι απαραίτητο μπαχαρικό με λεπτή γεύση.Φύτευση:την άνοιξη ή το φθινόπωρο, σε βάθος 1 - 1,2 εκ., σε σειρές . ν.

3. Κολίανδρος. Πιστεύεται ότι προέρχονται από την περιοχή της Μεσογείου  ετήσιο βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως ως καρύκευμα στη Μεσόγειο, . Όλα τα μέρη του φυτού μπορεί να φάγωθει , αλλά συχνά χρησιμοποιούνται φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα.είναι υδρόφιλο και  προτιμά εδάφη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, 


4. ΆνηθοςΆνηθο είναι ένα ετήσιο φυτό με μια σύντομη ζωή. Το Φρέσκο ​​άνηθο έχει έντονο άρωμα και γλυκιά, πικάντικη γεύση. Βελτιώνει τη γεύση στις σαλάτες, μαγιονέζα σάλτσες, μαρινάτες και το τυρί.  Η φύτευση είναι  νωρίς την άνοιξη σε βάθος 6 mm σε σειρές σε απόσταση περίπου 20 cm μεταξύ τους..


5. Μάραθο Φύεται στη Νότια Ευρώπη και Νοτιοδυτική Ασία. Μάραθο είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό πολυετές βότανο που φτάνει σε ύψος 2 m φύλλα να φθάσει σε μήκος 40 εκατοστά φυτό ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Χρησιμοποιείται στα ιταλικά και τα ισπανικά  φαγητα για τα ψάρια  και σούπες.
Φύτευση: Η φύτευση είναι σε ομάδες των 3 ή 4 σπόρων  , σε ένα βάθος των 6 mm και η απόσταση 40-45 εκατοστά

6. Μέντα
 είναι ένα ειδος  πολυετών ποωδών φυτών  και διανέμονται κυρίως στη βόρεια εύκρατη ζώνη. Είναι πολύ γνωστό αρωματικό φυτό και χρησιμοποιείται από τους αρχαίους χρόνους.
Φύτευση:  την άνοιξη ή το φθινόπωρο -  βάθος 5 cm και απόσταση μεταξύ τους 30 εκατοστά

7. Μαϊντανός. Πρόκειται για ένα διετές βοτάνο  που χρησιμοποιειται  ευρέως στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής, την Ευρώπη και την Αμερική. Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό γευστικά χαρακτηριστικά του στην υψηλή συγκέντρωση της χλωροφύλλης. Ως ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται δύο τύπους μαϊντανό - kadravolist και Ιταλικά (γλυκό). Η βουλγαρική κουζίνα χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον μαϊντανό, το οποίο θεωρείται πιο γευστικό Φύτευση: Φύτευση στα μέσα της άνοιξης (για χρήση το καλοκαίρι) ή στη μέση του καλοκαιριού (για χρήση το φθινόπωρο και το χειμώνα).


8. Φασκόμηλο (Salvia) είναι ένα γένος φυτών της οικογένειας Ustnotsvetni , η οποία περιλαμβάνει μεταξύ 700 και 900 είδη θάμνων και ποωδών φυτών  σε όλο τον κόσμο. Φασκόμηλο είναι ένα μικρό αειθαλής θάμνος που καλλιεργείται ως βοτάνο και μπαχαρικο. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για ομελέτες γε κοτόπουλο, τυρί.Φύτευση: Μπορεί να φυτευτεί από το σπόρο νωρίς την άνοιξη και στα μέσα της σεζόν φυτά σε απόσταση 30 cm-
9. Εστραγκόν
Είναι ένα πολυετές φυτό, του οποίου στέλεχος πάνω τμήματα με φύλλα και λουλούδια χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα. Το φυτό καλλιεργείται σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του διάσημου ταρτάρ.Φύτευση: Τα φυτά δεν φυτεύονται απευθείας από σπόρους αλλα  από φυτά. Φύτευση δενδρυλλίων είναι νωρίς την άνοιξη, σε απόσταση 40-45 εκατοστά

10. Θυμάρι
 Το θυμάρι είναι ένα ειδος  μικρών θάμνων . Φύεται στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και την Ασία.Στη μαγειρική φυτό χρησιμοποιείται για γεύση  σε κρέατα, σούπες και μαγειρευτά
.Φύτευση: από σπόρους  στα μέσα της άνοιξης σε ρηχες  γραμμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr