Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το Σόργο έχει πλεονέκτημα


 Το Σόργο έχει πλεονέκτημα

. Το γένος στο  οποίο ανήκει το σόργο έχει περισσότερα από 40 είδη ετήσιων και πολυετών φυτών, άγριων και καλλιεργημένων ειδών.  Τη μεγαλύτερη οικονομική σημασία είναι ο τύπος  vulgare , απο τον οποίο προέρχονται  όλες οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, συμπεριλαμβανομένων και των  var. technicum σόργου ή ποικιλία  που χρησιμοποιείται για την κατασκευή σκουπών.  είναι η πρώτη ποικιλια σόργου που εισηχθει στα τέλη του 19ου αιώνα.


Η βιολογία του είναι πιο κοντά τον αραβόσιτο. Αλλά σε σύγκριση μαζί του, έχει πολλά πλεονεκτήματα που οφείλεται κυρίως στην υψηλή ανθεκτικότητα στην ξηρασία και στην προσαρμοστηκητα σε πολλα ειδη  έδαφους . Σε υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία το σόργο έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη διαπνοή στριβοντας τα φύλλα κα ινα επαναλάβει τις ζωτικές λειτουργίες του φυτού, όταν έχουν βελτιστοποιηθεί καιρικές συνθήκες., Ως αποτέλεσμα της υψηλής ανάπτυξης του,  διεισδύει βαθιά το ριζικό σύστημα,  και  χρησιμοποιήσει τις θρεπτικές ουσίες στο χώμα.


Το μόνο μειονέκτημα του σόργου σε σχέση με το καλαμπόκι είναι ότι ειναι θερμόφιλο και είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες και παγετούς. Αλλά οταν η σπορα γινεται  το βέλτιστο χρόνο για την καλλιέργεια,   δεν αποτελεί εμπόδιο για την καλλιέργειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr