Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

κεχρι καλλιέργεια έκτακτης ανάγκης

Το  κεχρί είναι ένα  ξηροθερμικο φυτο χορτονομης που  μπορεί να παράγει σπόρους συνήθως σε  60 έως 100 ημέρες μετά τη φύτευση. Λόγω της σχετικά βραχείας καλλιεργητικής περιόδου, έχει χαμηλές απαιτήσεις σε υγρασία και είναι ικανό να χρησιμοποιηθει για τρόφιμα ή σε  ζωοτροφές, . Ιστορικά, οι τιμές πωλησεις του ειναι  υψηλότερες από το καλαμπόκι και το σόργο, αν και οι τιμές μπορεί να διαφέρουν δραματικά από εποχή σε εποχή.
προϊόντα
μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους χρησιμοποιείται σαν τροφη για πουλία και τη διατροφή των ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες και για τη διατροφή των ζώων και τη διατροφή του ανθρώπου σε άλλες χώρες. Η διατροφική αξία του κεχριού για τα βοοειδή και τους χοίρους  γενικά θεωρείται ίσο με το σόργο  και το καλαμπόκι, όταν λιγότερο από το 50 τοις εκατό του καλαμποκιού του σιτηρεσίου  αντικαθίσταται..Το κεχρί συχνά φυτεύται ως δευτερεύουσα καλλιέργεια έκτακτης ανάγκης για περιπτώσεις όπου άλλες καλλιέργειες έχουν αποτύχει,  μπορεί επίσης να είναι επωφελής σε αμειψισπορά. Σε μια περιστροφή, έχει το πλεονέκτημα της ενίσχυσης της καταπολέμησης των ζιζανίων, ειδικά το χειμώνα με τα  ετήσια χόρτα στο χειμερινό σιτάρι.  Είναι ευπροσάρμοστη  μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία σε πολλούς τύπους εδάφους και είναι ίσως καλύτερα προσαρμοσμένη από τις περισσότερες καλλιέργειες σε φτωχούς αγρους   με μικρή ικανότητα συγκράτησης νερού και  χαμηλή γονιμότητα.Οι σπόροι δεν ωριμάζουν ομοιόμορφα κ. Εξαιτίας αυτού, το κεχρί είναι συνήθως θερίζεται   και αφηνεται για  ξήρανση πριν από τον αλωνισμο .
Τοποθετήστε σε αμειψισπορά. ,Κατάλληλο για αυτό είναι καλιεργειες  που αφήνουν πίσω τους το χωραφι χωρίς ζιζάνια και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ,  ετήσια ψυχανθή αρακάς, φασόλια, σόγια, ρεβίθια, φακές, φασόλια και πατάτεςΧειμερινά δημητριακά είναι επίσης καλέα  για το κεχρί.
Δεν πρέπει να φυτευτούν  μετά από το καλαμπόκι και ηλίανθο.

προετοιμασια
 βαθιά άροση σε βάθος 25-27 cm,γίνεται . αμέσως μετά τη συγκομιδή του προκατόχου
Λίπανση
Σύμφωνα με τις συστάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθουν  τα ακόλουθα ποσοστάσε  λίπασμα: 6-10 kg N, 4-6 kg P2O5 και 6-8 kg K2O ανά στρεμμα . Φώσφορο και κάλιο λιπασμάτων κατα την  βαθιά άροση, το άζωτο κατα την - σπορά και την φαση γρηγορης αναπτυξης  .
Όταν το κεχρί καλλιεργείται ως επισπορο το  φώσφορο και κάλιο εισάγονται κατάτην  καλλιέργεια του προκατόχου του.

Σπορά. Η σπορά των κεχρί ξεκινά με την σταθερά αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους  πάνω από 10-120C. ται στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου.Σπέρνονται σε βάθος 2-3 cm.

Κατά τη χρήση αποτελεσματικότερων ζιζανιοκτόνων φυτεύεται σε  μόλις απόσταση 12-15 cm, 2,5 έως 3 κιλά σπόρου ανά στρέμμα.
Φροντίδα στη βλάστηση. Αποτελείται απο το σπάσιμο της κρούστας του εδάφους, έλεγχο των ζιζανίων, τις ασθένειες και τους εχθρούς, το πότισμα.Οψεκασμος  γίνεται στο  στάδιο του αδελφώματος και  στο στάδιο3-5 φύλλων των ζιζανίων.
Οικονομικά επιζημιες μπορει να αποβουν οι αφίδεςΠαρά το γεγονός ότι το κεχρι  είναι ανθεκτικο στην ξηρασία εχει καλη  βιολογική ανταπόκριση σε πότισμα.ως πρώτη καλλιέργεια ε συνήθως ποτίζεται μια φορά με  60 m3 / στρεμμα , και όταν καλλιεργείται ως δεύτερη σοδειά - 1 ή 2 αρδεύσεις πρώτη από τις οποίες είναι σε φάση γρηγορης αναπτηξης.
. Η συγκομιδή ξεκίναει  όταν οι σπόροι από την κορυφή της φόβης βρίσκονται σε πλήρη (σκληρό) ωριμότητα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr