Κυριακή 8 Απριλίου 2012

μυστηρηριωδεις εκρηξεις σε χοιροτροφια

στις μεσοδυτικές ΗΠΑ έχει παρατηρηθει   ένα φαινόμενο που μέχρι τώρα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί - δημιουργεια αφρού στη κοπριά γουρουνιών. Ο αφρός προκάλεσε την έκρηξη σε έξι χοιροτροφικές μονάδες από το 2009.
Η  ιστοσελίδα Wired.com ανέφερε ότι   έξι αγροκτήματα ανατινάχθηκαν  απο το  μεθάνιο παγιδευμένο σε εναν αγνώστων στοιχείων, αφρό απο τα κοπρνα των χοιρων  . Στην περιοχή , ο αφρός βρίσκεται σε περίπου μία στις τέσσερις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.
 
Ο Charles Clanton, Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, δήλωσε: « όλα ξεκίνησαν τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια εδώ. Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα από πού προέρχεται ή πώς ξεκίνησε. Ό, τι έχει συμβεί είναι  κατι νέο. "
 
Πιθανές αιτίες
Μεταξύ των πιθανών αιτιών του αφρού είναι νέα βακτηριακή προσβολη  που προκαλούν αφρό  , ή μια αλλαγή στη μοριακή δομή των αποβλήτων - .
 
Θα μπορούσε επίσης να προκαλείται από έναν συνδυασμό των δύο - ή κανενός από αυτά. Η χρηση (DDGS) στην διατροφη των χοιρων έχουν επίσης προταθεί ως πιθανή αιτία.
 
Οι επιστήμονες μέχρι τώρα έχουν μείνει άναυδοι από την ανθεκτικοτητα  του αφρού. Μόλις ο αφρός δημιουργηθει , επανέρχεται συνεχεια , ανεξάρτητα των προσπαθειών σε καθαρισμό ή απολύμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr