Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Νέα διοξίνη βρεθηκε στη Γερμανία- δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο

10 του Νοεμβρίου 2011
Γερμανικές αρχές, δήλωσαν αυτή την εβδομάδα οτι δεν υπαρχει κανένας κίνδυνος για το κοινό από ένα συστατικό της διατροφής των ζώων που βρέθηκε να περιέχει τη εξαιρετικα δηλητηριώδη χημική ουσία διοξίνη πάνω από τα επιτρεπτά επίπεδα.
Γερμανικη εταιρια παραγωγός ζάχαρης Pfeifer & Langen ανέφερε ότι είχε παραχθεί πολτός ζαχαρότευτλων με επίπεδα διοξίνης από 1,0 έως 1,6 νανογραμμάρια, ανά κιλό, "λίγο παραπάνω" επιτρεπτά επίπεδα των 0,75 νανογραμμάρια,
«Δεν βλέπουμε κανέναν κίνδυνο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. "Ο πολτός ζάχαρης χρησιμοποιηται συνήθως μόνο εως το 10-15% του σιτηρεσίου ΕΚΕ στις τροφές γαλακτοπαραγωγής και τα επίπεδα δεν είναι τόσο υψηλά ώστε ολόκληρο το μείγμα των ζωοτροφών να ειναι πάνω από τα όρια."
ίδια η Γερμανικη εταιρια παραγωγός ζάχαρης Pfeifer & Langen
είχε ενημερωσεί τις αρχές.

"Βλέπουμε ένα πρόβλημα στο τμήμα της διαδικασίας παραγωγης , η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Επί του παρόντος δεν βλέπουμε καμία ανάγκη να εκδώθει προειδοποίηση,"πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου .

Οκτώ προμηθευτές και 30 αγρότες στη Ρηνανία-Παλατινάτο περιοχή που έλαβαν τον μολυσμένο πολτός τεύτλων ειναι σε καραντινα και τα δείγματα του γάλακτος θα πρέπει να ελεγχθουν για τα επίπεδα διοξίνης.
πηγη all about feed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr