Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

αυξήθηκε δραματικά η πρόβλεψή για την παραγωγή αραβοσίτου στην Ουκρανία - απο 18 εκατομμύρια τόνους σε 21 εκατ

Στις 12 Οκτωβρίου η έκθεσητου Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατάστασητης συγκομιδης σιτηρών σε ολο κόσμο αυξήσε δραματικά την πρόβλεψή της για την παραγωγή αραβοσίτου στην Ουκρανία απο 18 εκατομμύρια τόνους σε 21 εκατ. , έναντι σε 11,9 εκατομμύρια τόνους που παράγονται πέρυσι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο δύο μήνες πριν,η προβλεψη ηταν 15-16 εκατομμύρια.τόνους

Η έκθεση του Τμήματος δείχνει ότι η μέση απόδοση του αραβοσίτου στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου θα αυξηθεί κατά 33 τοις εκατό - στα επίπεδα ρεκόρ των έξι τόνων ανά εκτάριο.Η επέκταση των εκτάσεων - 32 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2010/11 ,η υψηλή κερδοφορία της παραγωγής και η αυξημένη ζήτησης για τα κτηνοτροφικά σιτηρά που προορίζονται για εξαγωγή ειναι απο τους βασικούς παράγοντες για την απότομη αύξηση της παραγωγής . Η μέση απόδοση για τον αραβόσιτο στη χώρα διπλασιαστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια. Ενω κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν συνέβαλαν όχι μόνο πολύ ευνοϊκές αγρο-μετεωρολογικές συνθήκες, αλλά κυρίως η χρήση υβριδίων. η χρηση των εισαγόμενων υβριδικών σπόρων εφτάσε το 70 τοις εκατό και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η αύξηση των αποδόσεων συνέβαλε και η χρήση καλύτερων και αποτελεσματικών λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων καθώς και βελτιώσεις μηχανημάτων.

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Νικολάι Azarov προειδοποίησε ότι η απότομη αύξηση της παραγωγής δεν πρέπει να οδηγήσει σε κατάρρευση των τιμών στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το έργο της κυβέρνησης είναι να κρατηθούν οι τιμές καλαμποκιού σε επίπεδα που να καλύπτουν το κόστος για τους αγροτες .". Ωστόσο, οι ανησυχίες είναι δικαιολογημένες . Τις τελευταίες εβδομάδες τιμες αγοράςτ ου αραβόσιτου στην ουκρανική αγορά κατέρρευσαν λόγω της υπερπροσφορας και υψηλων τιμων εξαγωγικων δασμων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr