Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Το Καζακστάν ενθαρυνει την παραγωγή ζωοτροφών υψηλής ποιότητας

Το Καζακστάν ενθαρυνει την παραγωγή ζωοτροφών υψηλής ποιότητας

Ο γεωργικός τομέας στο Καζακστάν αναπτύσσεται ενεργά και σύμφωνα με τους ειδικούς ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλάδου είναι ότι τα τελευταία χρόνια τόσο οι μεγάλες όσο και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις αγοράζουν κυρίως υψηλής απόδοσης βοοειδή.
Με αυτό κατά νου, είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστείποιοτικη ζωοτροφη για τα ζώα. «Δεν είναι αρκετό απλώς για να αγοράσει τα βοοειδή, ο παραγωγος πρέπει να είναι σε θέση να παράγει αρκετή κέρδη με τα ζώα τους, ανεξάρτητα από το αν παράγουν κρέας ή γάλα. Αλλά χωρίς υψηλής ποιότητας ζωοτροφές αυτος ο στόχος θα ήταν σχεδόν αδύνατο να επιτευχθει." Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων του Καζακστάν.

«Αυτή τη στιγμή να αγοράζουν ένα σημαντικό μερίδιο των ζωοτροφών υψηλής ποιότητας από το εξωτερικό. Μακροπρόθεσμα, σχεδιάζουμε να προσελκύσουμε μεγάλους επενδυτές να χτίσουν μια σειρά μεγάλων επιχειρήσεων παρασκευής ζωοτροφών στη χώρα που θα πληρούν όλα τα ισχύοντα πρότυπα ποιότητας, η οποία θα μπορούσε να παρέχει επαρκή όγκο της παραγωγής ζωοτροφών για την εγχώρια ζήτηση στην αγορά », λέει στην επίσημη έκθεση του υπουργείου Γεωργίας της χωρας. Ηδη υπαρχει ενα εργοστασιο στην Zhumabayev περιοχή και έχει όγκο παραγωγής των 140 τόνων ζωοτροφών ανά ημέρα.

"Σήμερα, στη χωρα, δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της κτηνοτροφίας σε λειτουργία. Για οκτώ μήνες του έτους, μόνο στην περιοχή του Βορείου Καζακστάν, 520 ζωα αναπαραγωγής παραδίδονται από το εξωτερικό,. Κυρίως γερμανικά και αυστριακά simmentals, και 840 θα φτάσουν το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
πηγη Vladislav Vorotnikov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr