Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μπλοκαρισμένες αυτοκινητάμαξες απειλουν τις ρωσικές εξαγωγές δημητριακών

/ / 5 Σεπτεμβρίου του 2011
Λόγω της σημαντικων προβλήματων υλικοτεχνικής των σιδηροδρομικών μεταφορών η αναβίωσητης Ρωσίας ως ηγέτης στην αγορά σιτηρών παγκοσμίως απειλήται φέτος αναγκάζοντας τους αντιπροσώπους για την καθυστέρηση, αναδρομολόγηση - ή ακόμα και να ακυρώσει - εξαγωγικές συμβάσεις.
Σιδηροδρομικές αρχή RZhD ανακοινωσαν ότι έχει απαγορεύτει η μεταφορά των σιτηρών στην κύρια έξοδο σιτηρών ναυτιλίας της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα, Νοβοροσίσκ, μετά από το μπλοκαρισμα από πάνω από 3.600 βαγονιων στο υποκατάστημα του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου στο Βόρειο Καύκασο Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στις ήδη ραγδαία αύξηση των τιμών των δημητριακών της Ρωσίας αφου έμποροι αναγκάζονται να αγορασουν σιτηρά από άλλα μέρη της χώρας για την αναδρομολόγηση μέσα από διαφορετικές θύρες.

Οι τιμές σίτου στο Νοβοροσίσκ έχουν ήδη αυξηθεί από RUB6, 700 (€ 160,28) ανά τόνο σε Αύγουστο 17 έως RUB7, 500 (€ 179,44) ανά τόνο σε Αύγουστο 25, , δείχνοντας οτι για μεγάλη πλειοψηφία των σιτηρών στα λιμάνια έχει ήδη συναφθεί σύμβαση για να αποσταλούν.

Σχέδια βελτίωσης
Η ποιότητα των υποδομών της Ρωσίας έχει αρχίσει να υφίσταται αυξανόμενες πιέσεις μετα τη αρση της απαγόρευσης στις εξαγωγές σιτηρών την 1η Ιουλίου.

Η United Company Σιτηρά ιδρύθηκε το 2009 με το έργο της αναζωογόνησης δικτύου μεταφοράς σιτηρών της χώρας . Όταν οι εξαγωγές είχαν παγώσει , τα οικονομικά της εταιρείας δεχτηκαν πλήγμα, αφήνοντας το μεγάλο επενδυτικό της σχέδια ανεκπλήρωτα.

Αύξηση των εξαγωγών
Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ προβλέπει εξαγωγές σιταριού της Ρωσίας και μόνο θα υπερτετραπλασιαστεί για το έτος σε 16 εκατομμύρια τόνους.

Οι αντιπρόσωποι λένε οι εξαγωγές σιτηρών ήταν αναμένεται να φθάσει σχεδόν ρεκόρ 3 εκατ. τόνους τον επόμενο μήνα, ξεπερνώντας τη δυναμικότητα των νότια λιμένων της χώρας που ειναι 2,7 εκατ. τόνους. Οι αποστολές προορίζονται για την Ιορδανία, το Ιράκ, την Τουρκία και τη Νότια και Ανατολική Αφρική.

Στο Νοβοροσίσκ, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 1,4 εκατομμυρίων τόνων, οι εξαγωγείς έχουν δώσει παραγγελίες για την παροχή 500-600 σιδηροδρομικων βαγονιων την ημέρα - δύο φορές το ποσό που θα μπορούσε να χειριστεί το λιμανι - Αιγυπτιακή εξουσία
Αιγυπτος - ο μεγαλύτερος πελάτης της Ρωσίας - έχει αγοράσει το 90% της ποσοτηας 1.740.000 τόνους, από τον Ιούλιο, δηλαδή περισσότερο από το μισόδυναμικότητας των υπόλοιπων των λιμένων και που είναι πιθανό να ταχθουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες της Αιγυπτου .

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από θυελλώδεις καιρικές συνθήκες στο Νοβοροσίσκ, οι οποίες δυσχέραιναν τη φόρτωση σε πλοία για τέσσερις ημέρες την περασμένη εβδομάδα.
πηγη animal feed news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr