Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ακομη και παραγωγή ρεκόρ των σιτηρών δεν θα καλύψει τη ζήτηση

Η παραγωγή δημητριακών στον κόσμο το 2011 θα φτασει σε νέα ρεκόρ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,5% στα 2.315 εκατομμύρια τόνους, λόγω των μεγάλων εκτάσεων των καλλιεργειών και την αύξηση των αποδόσεων, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από τον Οργανισμό Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).

Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα μικρά αποθέματα σιτηρών, μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμών.

Σύμφωνα με τον FAO, η παραγωγή σίτου φέτος θα αυξηθεί κατά 3,2 τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι και θα ανελθει σε 674 εκατομμύρια τόνους . Όσον αφορά τη συγκομιδή των σιτηρών για ζωοτροφές, μπορεί να αυξηθεί κατά 3,9 τοις εκατό σε 1,165 δισεκατομμύρια τόνους λόγω της αύξησης της παραγωγής καλαμποκιού στις ΗΠΑ (343 εκατ. τόνοι).

Κατά τη διάρκεια του 2011-2012, τα αποθέματα δημητριακών, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, θα πρέπει να αυξηθουν κατά 0,8 τοις εκατό έως 494 εκατομμύρια τόνους, τα οποία είναι σημαντικά μικρότερη από ό, τι κατά την περίοδο 2009-2010, όταν είχαν ανέλθει σε 534 εκατομμύρια τόνους.

"Δεδομένου του γεγονότος ότι η παραγωγή σιτηρών, θα καλύψει μόνο το επίπεδο ανθρωπινης κατανάλωσης μπορεί να υποτεθεί ότι οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές, ιδίως εκείνων των κτηνοτροφικών σιτηρών." - Λέει ο FAO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr