Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

DDGS απο σιτάρι

Πολλές διαφορετικές κατηγορίες και τύποι σιταριού μπορεί να χρησιμοποιηθουν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αιθανόλης. Σε γενικές γραμμές, τα μαλακά σίταρια, προτίμηουνται απο τα σκληρα σίταρια διότι περιέχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε άμυλο. Οι ποικιλίες με υψηλότερη σε πρωτεΐνη όπως το HRS είναι λιγότερο επιθυμητες, αλλά μπορεί να εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όταν συνδυάζεται με μία ή περισσότερες ποικιλίες υψηλής σε άμυλο.

Με βάση το σιτάρι DDGS είναι ένα μοναδικό προϊόν δεδομένου ότι είναι πλούσια σε ενέργεια και πρωτεΐνη, καθώς και φυτικές ίνες, αλλά χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο. Το άμυλο που υπάρχει στο σιτάρι είναι ζύμωνεται σχεδόν εντελώς κατά τη διαδικασία παραγωγής αιθανόλης, και τα υπόλοιπα αμινοξέα, λιπαρά, μέταλλα και βιταμίνες αύξανονται περίπου τρεις φορές σε συγκέντρωση σε σύγκριση με την αρχική επίπεδα που διαπιστώθηκε στην πρώτη ύλη. Αυτές οι ιδιότητες δίνουν DDGS σιτάρι μοναδικές ευκαιρίες σίτισης για διάφορες κατηγορίες ζώων τόσο ως συμπλήρωμα της ενέργειας και πρωτεΐνης. Ωστόσο, λόγω της μεταβολής της προσφοράς και της χρήσης των διαφόρων πρώτων υλών, η θρεπτική σύνθεση του DDGS είναι συχνά αντιφατικη - τόσο μεταξύ των εργοστασιων και των παρτίδων από το ίδιο εργοστασιο.

Εκτός από αυτό, το DDGS υπόκειται σε υψηλές θερμοκρασίες ξήρανσης η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ποιότητας των πρωτεΐνων, παρά την υψηλή συνολική περιεκτικότητα σε ακατέργαστες πρωτεΐνες. Το θέμα της ποιότητας τηςπρωτεΐνης είναι σημαντικο και πρέπει να αντιμετωπιστεί, ιδίως για τη χρήση DDGS σε προγραμματα διατροφης για τα μονογαστρικά ζώα (χοίρους και τα πουλερικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr